Dolar

32,2309

Euro

34,7283

Altın

2.455,58

Bist

10.218,58

KYB’li isimden Bağdat yönetimine Kerkük için ortak yönetim çağrısı

Kürdistan Yurtsevler Birliği (KYB) eski Irak Parlamenteri Rebwar Taha, Kerkük'te Peşmerge ve Irak askerleriyle ortak bir güç oluşturulması gerektiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-02 14:36:26

KYB’li isimden Bağdat yönetimine Kerkük için ortak yönetim çağrısı

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Yurtsevler Birliği (KYB) eski Irak Parlamenteri Rebwar Taha, Kerkük'ün yanı sıra Diyala'da da halen IŞİD'in varlığının söz konusu olduğunu belirtti.

PEŞMERGE BAKANLIĞI: GÜNDEMDE YOK

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, konunun Irak Savunma Bakanlığıyla yapılan toplantılarda gündeme gelmediğini belirtti.

Bu konunun Bağdat'ta yeni kabine kurulduktan sonra resmi olarak gündeme gelebileceğini ifade eden Cebbar Yaver, “Peşmergenin 2014 öncesi gibi her iki taraf arasında yapılacak işbirliği sonucu söz konusu bölgelere dönmesi gerekli ve önemli buluyoruz. Bu konuda her türlü işbirliğe hazırız” ifadelerini kullandı.

ABD'NİN DE AYNI YÖNDE BİR TALEBİ VARDI

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Iraklı güçlerin peşmergeyle birlikte bölgeyi koruyarak IŞİD'e karşı mücadele etmesi gerektiğini kaydetmişti.

General Votel şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçtiğimiz günlerde Irak'ı ziyaret ederek, IŞİD'in kalıntılarını oluşturduğu tehdidi çözmek için Iraklı yetkililerle görüştük. Ayrıca Erbil'i ziyaret ederek, orada Peşmerge Güçleri'nin bazı yetkilileriyle bir araya geldik. ABD'li generel, “Iraklı güçlerin Peşmerge Güçleri ile ortak bölgelerde IŞİD'e karşı mücadele ederek bölgeyi koruması çok önemli.”

 

Haber Ara