Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

Kurz ve Merkel Türkiye'ye karşı birleştiler

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz,Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nin genişletilmesine karşı çıkarak Merkel'in Türkiye'nin AB sürecindeki karşıtlığına destek oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 10:48:46

Kurz ve Merkel Türkiye'ye karşı birleştiler

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği'nin genişletilmesine karşı olduklarını açıkladı.

Kurz Alman Bildgazetesine yaptığı açıklamada "Gümrük Birliği'nin güncelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını ve AB Dışişleri Bakanlarının gayrı resmi buluşmasında Almanya'nın bu yöndeki talebini destekleyeceklerini" söyledi.

MERKEL'E İLK DESTEK

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklama ile, Türkiye'nin hukuk ilkelerinden uzaklaştığını, bu nedenle ekim ayında yapılacak Avrupa Konseyi toplantısında, Türkiye ile yürütülen Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerinin dondurulması ya da tümüyle kesilmesi konusunu da görüşebileceklerini söylemişti.

Bu sözlerin ardından Kurz, AB'nin Türkiye'ye yönelik tutumunda "daha kararlı davranmasını" isteyerek, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik görüşmelerine derhal son verilmesini talep etti.

Haber Ara