Dolar

32,2562

Euro

34,8120

Altın

2.431,54

Bist

10.268,58

Romanya'da Cahit Arf Kütüphanesi hizmete açıldı

TİKA tarafından yenilenen Ordinaryüs Prof. Dr. Cahit Arf Kütüphanesi için açılış töreni yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-27 16:52:12

Romanya'da Cahit Arf Kütüphanesi hizmete açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Romanya, Köstence'deki Ovidius Üniversitesi'ndeki Ordinaryüs Prof. Dr. Cahit Arf Kütüphanesi yenilenerek hizmete açıldı.

Romanya Ovidius Üniversitesi'nin TİKA tarafından yenilenen Ordinaryüs Prof. Dr. Cahit Arf Kütüphanesi için açılış töreni yapıldı.
TİKA'dan bugün 27 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, Romanya-Köstence Ovidius Üniversitesinde tadilat ve donanımı gerçekleştirilen Matematik Kütüphanesine Prof. Dr. Cahit Arf, Türk-Rumen Matematik Araştırmaları Laboratuvarına ise Rumen matematikçi Grigore Moisil'in isimleri verildiği aktarıldı.

Açılış törenine Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel, Ovidius Üniversitesi Rektörü Sorin Rugina, Matematik ve Bilgisayar Fakültesi ile Siyasal Bilimler ve Tarih Fakültesi dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra TİKA Bükreş Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Açılış töreninde konuşan Sertel, projelerin uzun yıllardır devam eden Romanya ile Türkiye'nin stratejik ortaklığının güçlenmesine katkı yaptığını vurguladı.

Ovidius Üniversitesi Rektörü Rugina, TİKA iş birliğinde kısa sürede dört farklı proje gerçekleştirdiklerini belirterek bu projelerin hem üniversiteye hem de Türk-Rumen dostluğuna destek olduğunun altını çizdi.

TİKA Bükreş Koordinatörü Daştan da son üç ayda Romanya'nın üç prestijli üniversitelerinde açılış gerçekleştirdiklerini, eğitimin her alanında proje ürettiklerini ve uyguladıkları projelerle Türk-Rumen dostluğunu bir adım öteye götürebilmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından yenilenen "Grigore Moisil" laboratuvarı ve "Cahit Arf" kütüphanesi hizmete açıldı.

Haber Ara