Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Porto Riko

Porto Riko, Büyük Antiller'in en küçük adasıdır. Başkenti San Juan'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 11:42:45

Porto Riko

Porto Riko, Büyük Antiller'in en küçük adası olan Porto Riko ülkesinin başkenti San Juan şehridir. Ülke Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde yer alır. Özerk bir ülke olan Porto Riko, iç işlerinde bağımsız dış işlerinde ise Amerika 'ya bağlıdır.

AMERİKA'NIN ARKA BAHÇESİ

Porto Riko'da, 3 Mart 1952 tarihinde düzenlenmiş olan anayasa kullanılmaktadır. San Juan, Fajardo, Mayagüez ve Ponce ülkenin önemli şehirleri arasında yer alır. Amerika'nın kalan ürünlerini ülkeye göndermesinden dolayı Porto Riko'ya Amerika'nın arka bahçesi ismi de denir.  Konserve ton balığı, ecza ürünleri, kumaşlar ve romlar ülkenin önemli ihracat ürünleri arasında yer alır. En çok ihracat yaptığı ülke Amerika'dır. İthalat ürünleri aarsında, gıda ürünlerinden bazıları, makine parçaları, kimyasal ve petrol ürünleri vardır. İthalat alanında ise en fazla ithalatını Amerika ile yapmaktadır. 

PORTO RİKO'DA FESTİVAL

En önemli festivalleri, Casals Festivalleri, Puerto Rico Heineken JazzFest ve World Salsa Congress'dir.

İSPANYOLCA VE İNGİLİZCE

Ülke halkının konuştuğu dil İngilizce ve İspanyolca'dır. Dini yapısına bakıldığında ise ülke nüfusunun yaklaşık olarak %85 kadarı Katoliktir. Nüfusun geriye kalan %10'unu Protestan'lar ve %5'lik kısmını da diğer dinler oluşturur.

ZENGİN MUTFAK

Ülke mutfağı zengin ürün yelpazesine sahiptir. En önemli besinlerinin başında ise pirinç gelir. Etli pilav olarak geçen Paella yemekleri de önemli yemekleri arasındadır.

PORTO RİKO'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Tropik bir adadan oluşan Porto Riko'ya gitmek için en uygun dönem ilkbahar ve kıştır. Ülkenin en kalabalık sezonu ise Aralık ve Nisan aylarıdır.

 

Haber Ara