Dolar

32,2549

Euro

34,7609

Altın

2.389,20

Bist

10.276,88

Küba

Küba, Karayip bölgesinde yer alan bir ada ülkesidir. Başkenti Havana'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 11:19:19

Küba

Küba, Karayip bölgesinde yer alan bir ada ülkesidir. Başkenti Havana'dır. UNESCO verilerinde dünyada en çok görülmek istenen ülke olarak yer aldı.

KÜBA'DA İSPANYOLCA

Küba, 14 bölge ve 1 belediyeden oluşmaktadır. Ülkede 3.715'ten fazla ada yer alır. Havana, Trinidad, Varadero, Santa Clara, Santo Domingo, Pinar del Rio ve Cienfuegos ülkenin önemli şehirleri arasındadır. Ülke halkının yaygın olarak konuştuğu dillerin başında İspanyolca gelir. Otellerde ise daha çok İngilizce kullanılır.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜ

Ülke, halkına din özgürlüğü tanımıştır. Din ve devlet işlerini birbirinden tamamen ayrıdır. Küba nüfusunun yarısından fazlasını Katolikler oluşturmakla beraber az miktarda da Protestanlar bulunmaktadır.

DEVLET KONTROLÜNDE EKONOMİ

Ekonomilerinin Büyük çoğunluğu devlet kontrolündedir. En önemli ekonomik kaynaklarının arasında ise balıkçılık ve hayvancılık yer alır. Şekerkamışı, tütün, turunçgiller, kahve ve pirinç ise önemli besinleri arasındadır. Dünyadaki önemli purove kahve üreticileri arasında Küba yer alır.  En önemli ihracat ürünleri de tütün ve kahvedir. Küba, Dünya Ticaret Örgütü üyesidir.

KÜBA MUTFAĞI

Küba mutfağında kızarmış et önemli bir yere sahiptir. En önemli ürünleri arasında ise lahana, siyah fasulye pilavı, haşlanmış patates ve avokado yer alır. Küba mutfağı, Karayip, İspanyol, Afrika etkisi altındadır.

KÜBA'DA FESTİVAL

Başkent Havana'da gerçekleştirilen Uluslararası Bale Festivali ve Havana Film Festivali ve Havana Karnavalı ülkenin önemli festivalleri arasındadır.

KÜBA'YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Küba'nın en kalabalık olduğu dönemler Noel ve temmuz-ağustos ayları arasındadır. 

 

Haber Ara