Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Karısına intihar teklifinde bulunan yazar

Zweig'in karısıyla birlikte intihar ettiğini, Hemingway'in kendini av tüfeğiyle vurduğunu, Virginia Woolf'un ceplerine taş doldurup nehire atladığını biliyor muydunuz? İşte intihar eden yazarların öyküsü.....

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 22:20:05

Karısına intihar teklifinde bulunan yazar

Yazarlar topluma yön veren ve örnek eden kişiler olarak tarihe geçerken hayatları ve yaşadıkları dramlarla da hep göz önünde olabilmişlerdir. Çoğu yazar çalkantılı dönemlerde eser verirken kimileri de bu dönemlerde hayatlarına son vermişlerdir.

İşte "kitaplara konu olan" 10 yazarın intihar hikayeleri:

Karısı ile birlikte intihar etti

Avusturya-Macaristan doğumlu Yahudi roman ve oyun yazarı, gazeteci, ve biyografiker Stefan Zweig, 1920'ler ile 1930'lar arasında edebiyat kariyerinin zirvesine çıktı.Alman dilinin en çok okunan yazarları arasında sayılan Zweig'in eserleri, dünya çapında dönemin en çok okunan kitapları arasına girdi, elliyi aşkın dile tercüme edildi. 1933'te diğer Yahudi yazarlara da yapıldığı gibi eserleri, Naziler tarafından yakıldı. Bu olaydan sonra ülkesini terk eden Zweig, 1941'de Brezilya'ya yerleştikten sonra 22 Şubat 1942'de karısı Lotte Altmann ile birlikte intihar etti.

Av silahıyla kendini vurdu

Amerikalı hikaye yazarı ve gazeteci, Ernest Miller Hemingway, basit yazma tekniği ve sade üslubuyla 20. yüzyıl kurgu romancılığını etkilemiştir. Nobel ve Pulitzer Ödülü sahibi yazarın çoğu eseri, bugün Amerikan edebiyatının başyapıtlarından kabul edilir.
Küba'daki yeni rejim Amerika mülklerini devletleştirmeye karar verince İdaho'ya taşındı. Ruhsal sağlığı kötüye gitti. Bir gün eşi onu evin mutfağında elinde tüfekle bulunca hastaneye kaldırılıp elektroşok tedavisi gördü. Taburcu olduktan iki gün sonra 1961'de evinde kendini av silahı ile vurarak hayatına son verdi.

Kitaplarının üstüne çıkıp kendini astı

Philipp Mainländer, asıl adı Philipp Batz olan Alman şair ve filozof, doğduğu bölgeye olan sevgisinden dolayı soyadını daha sonra "Mainländer" olarak değiştirmiştir.5 Ekim 1841'de "tecavüz sonucu" Offenbach am Main'da doğar. Altı kardeşin en küçüğü olarak Philipp Mainländer, Mart 1869'da Berlin'de Bankhaus J. Mart. Magnus'ta çalışmaya başlar. Birkaç yıl içinde küçük bir servet edinmeyi ve buradan elde edeceği faizle küçük bir köyde mütevazı bir yaşam sürdürmeyi amaçlar. Henüz yeni yayımlanan kitaplarını evinde üst üste koyduktan sonra üzerine çıkar ve boşlukta süzülerek hayatına son verir

Aşırı doz morfin mi aldı?

Amerikalı gazeteci ve roman yazarı Jack London Vahşetin Çağrısı, Martin Eden, Demir Ökçe, Beyaz Diş ve Deniz Kurdu başta olmak üzere elliden fazla kitabın yazarı. Jack London'ın ölüm sebebi çok tartışılmıştır. Pek çok eski kaynakta intihar ettiği anlatılır. Ölüm raporunda ölüm sebebi üremi yani böbrek fonksiyonlarının çalışmaması, olarak gösterilmiştir. Çiftliğinde bir uyku sundurmasında ölmüştür.Son döneminde çok acı çektiği ve morfin aldığı bilinirken kazayla ya da kasıtlı olarak aşırıdoz olması da ihtimaller dahilinde
"London'ın eserlerinde intihar pek çok kez karşımıza çıkar ve bu durum söz konusu "biyografik efsane"nin oluşmasına katkıda bulunmuş olabilir" yorumları bulunuyor.

Ölüm sırasında hisseddiklerini yazdı

Beşir Fuad, Türk asker, çevirmen, gazeteci ve fikir adamı.Tanzimat Dönemi'nde bilim, felsefe, edebiyat eleştirisi, biyografi alanlarında eser vermiş sıradışı bir Osmanlı aydını.Beşir Fuad, intiharı ile hayatını son vermenin yanı sıra ölüm sırasında hissedilenleri bilimsel bir gözlem olarak kaydetmeyi de amaçladı ve arkasında birkaç satırlık bir tasvir bıraktı. Bu metin ve intiharıyla ilgili mektupları Ahmet Mithat Efendi Beşir Fuad isimli eserinde yayınlamıştır: "Ameliyatımı icra ettim, hiçbir ağrı duymadım. Kan aktıkça biraz sızlıyor. Kanım akarken baldızım aşağıya indi. ”Yazı yazıyorum, kapıyı kapadım.” diyerek geriye savdım. Bereket versin, içeri girmedi. Bundan tatlı bir ölüm tasavvur edemiyorum. Kan aksın diye hiddetle kolumu kaldırdım. Baygınlık gelmeye başladı…"Beşir Fuad, cesedini kadavra olarak Tıbbiye'ye bağışladıysa da bu isteği yerine getirilmedi.

Ceplerine taş doldurarak nehire atladı

1882'de Londra'da dünyaya gelen Virginia Woolf, Victoria devri'nin tanınmış yazarlarından.Perde Arası romanını yazdığı sıralarda artık kendini yeterince yetenekli hissetmiyor, yeteneğini kaybettiğini düşünüyordu. Her gün savaş korkusu ve yeteneğini kaybetmenin vermiş olduğu stres, dehşet ve korku sonucu ruhsal bunalıma girmiş, 28 Mart 1941'de içinde bulunduğu duruma daha fazla dayanamayıp evlerinin yakınlarında bulunan Ouse nehrine ceplerine taşlar doldurarak atlayıp intihar etmiştir.

Şık giyinip traş oldu, gaz musluğunu açtı

Sadık Hidayet, modern İran edebiyatının önde gelen düzyazı ve kısa hikâye yazarı.1903 tarihinde Tahran'da dünyaya geldi ve bu kentteki Fransız Lisesi'nde eğitim gördü. 1925 yılında eğitimini sürdürmek amacıyla Avrupa'ya gitti. İlk hikâyelerini Paris'teyken yazdı. 1936'da Hindistan'a giderek Sanskritçe öğrendi. Buradayken Budizm'i inceledi ve Buda'nın kimi yazılarını Farsçaya çevirdi.Ölümünü arkadaşı Bozorg Alevi şöyle anlatıyor: "Paris'te günlerce, havagazlı bir apartman aradı, Championnet caddesinde buldu aradığını. 9 Nisan 1951 günü dairesine kapandı ve bütün delikleri tıkadıktan sonra gaz musluğunu açtı. Ertesi gün ziyaretine gelen bir dostu, onu mutfakta yerde yatar buldu. Tertemiz giyinmiş, güzelce tıraş olmuştu ve cebinde parası vardı. Yakılmış müsveddelerin kalıntıları, yanıbaşında yerde duruyordu."

Metresiyle suya atladı

Japon yazar Osamu Dazai, Tsugaru Yarımadası'nın merkezi yakınlarında küçük bir kasabası Kanagi'de doğdu. Eserlerinin çoğunluğunda yalnızlığı ele alır. Yalnızlık ön planda iken insanın arayış içinde olması ve insanın varoluşunu, içe dönüklüğünü yani temelde insanı ele almıştır. Hayatının büyük bölümünde esrarkeş, veremli, asabi, kavgacı ve alkolik biri olarak birkaç kez intihar etmeye kalkıştı. Dazai, 1948'de metresiyle birlikte suya atlayarak intihar etti.

 Kendini merdiven boşluğuna bıraktı

Primo Levi, 31 Temmuz 1919 yılında laik ve liberal bir ailenin çocuğu olarak Torino'da dünyaya geldi. Torino Üniversitesi'nde kimya eğitimi gördü. 1943'te anti-faşist bir partizan gruba katıldı.Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı döneminde kurulmuş en büyük zorunlu çalışma ve imha kampı olarak bilinen Auschwitz toplama kampı'na gönderildi.Eserleri; Bunlar da mı İnsan?
Ateşkes,Şimdi Değilse Ne Zaman? ve Boğulanlar Kurtulanlar.Kaleme aldığı kitapları nesnellikle yazmaya çalışan Levi, aynı zamanda 1977'ye kadar kimyager olarak çalıştı, 11 Nisan 1987'de altmış sekiz yaşında evinin merdiven boşluğuna kendini bırakarak intihar etti.

Karısına intihar teklifinde bulundu

vee

Bernd Heinrich Wilhelm von Kleist Alman şair, oyun, öykü ve novella yazarı. Oyunlarında, dram ve trajedi baskındır. Eserlerinde Romantizm akımının izleri görülür.Yetersiz ve kısa bir eğitim hayatından sonra 1792 yılında Prusya ordusuna girdi ve 1799 yılında teğmen rütbesiyle ordudan ayrıldı. Ardından Viadrina Üniversitesi'nde hukuk ve felsefe eğitimi aldı.
Kleist 1809 yılında Prag'a gitti ve en sonunda Berlin'e yerleşti.O yıllarda, tıpkı kendisi gibi herhangi bir yaşam amacı kalmamış Henrietti Vogel adındaki Alman bir kadın müzisyen ile birlikte yaşadı. Heinrich, Vogel'e birlikte intihar etmeyi teklif eder. İkisi de yaşamak için bir amaç görmez ve anlaşırlar.Kleiner Wannsee gölü kıyısında birlikte kahvaltı ederler. Ardından Heinrich, önce Henriette'yi tabanca ile kalbinden vurur, ardından silahı kendi ağzına dayar ve tetiği çekip kendisini de öldürür. Heinrich'in ardında bıraktığı bir sayfalık intihar mektubunda şu sözü dikkat çeker.:Kleist'in 21 Kasım 1811 sabahı yazdığı intihar mektubu, "...Asıl mesele şu ki: Bana bu gezegende hiçbir zaman bir yardım eli uzanmadı."

 

SON VİDEO HABER

Iğdır'da AK Parti İl Başkanlığı binasına molotoflu saldırı

Haber Ara