Dolar

32,5721

Euro

34,9915

Altın

2.459,90

Bist

9.891,16

Kral Selman ve veliaht prens hakkındaki iddiaları bizzat Muhammed bin Selman sızdırmış olabilir

Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın yetkilerini kısıtladığına ilişkin iddialara bir yenisi daha eklendi. Buna göre bu haberleri sızdıran isim veliaht prensin ta kendisi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-23 18:47:58

Kral Selman ve veliaht prens hakkındaki iddiaları bizzat Muhammed bin Selman sızdırmış olabilir

İngiliz Guardian gazetesi, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ekonomik konulardaki bazı yetkilerinin elinden alındığını, iki haftadır üst düzey hükümet toplantılarına ve diplomatik görüşmelere katılmadığını iddia etti. Haberde, Kral Selman ile oğlu arasındaki ilişkilerin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden bu yana sıkıntılı bir dönemden geçtiği öne sürüldü. Bu iddiaların ardından yeni bir iddia daha gündeme geldi. Buna göre haberi sızdıran isim veliaht prensin ta kendisi. Sebebiyse, tepkileri hafifletmek.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa şunları yazdı:

GUARDIAN'IN KAYNAĞI KİM?

"Suudi Arabistan kraliyet ailesinde çatlak olduğu, baba ile oğlun karşı karşıya geldiği, Kral Selman'ın Veliaht Prensi kızağa çektiği yorumlarıyla verilen bu tür haberlerin kaynağı belirsiz. Guardian gazetesi, haberde dile getirilen bilgileri güvenilir kaynaklardan edindiğini söylüyor. Fakat bu ve benzeri haberlerle ilgili farklı yorumlar gündemde."

BİZZAT PRENS OLABİLİR

"En dikkate değeri de “mujtahidd” adlı ünlü Twitter hesabında paylaşılanlar. Orada iddia edilenlere göre, Guardian'daki haberin kaynağı Veliaht Prens Muhammed Bin Selman. Yani Kral Selman'ın oğlu babasıyla arasının açık olduğu ve bir takım yetkilerinin elinden alındığı haberini bizzat kendisi sızdırdı. Amacının da Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan'la ilişkilerine mesafe koyan ülkelerle ilişkileri onarmak olduğu söyleniyor. Guardian'ın haberi gibi bu da bir iddia."

PRENS'İN BİR ADIM GERİDE DURMASI MÜTTEFİKLERİ RAHATLATIR

"Muhammed Bin Selman'ın şimdilik bir adım geri durması veya öyle görünmesi, babasının imajını güçlendirerek Kral Selman'ı “her şeyden haberi olan ve ipleri elinde tutan lider” şeklinde göstermesi hem Suudi Arabistan yönetimini hem de Veliaht Prens'in eleştirilere maruz kalan müttefiklerini rahatlatır. Genç prensin ülke içinde ve kraliyet ailesi fertlerine karşı hâlâ babasının desteğine ihtiyacı olduğu gerçeği de unutulmamalı."

ELİNDEN ALINDIĞI SÖYLENEN YETKİLER ASLINDA ÖNEMSİZ

"Ayrıca, babasının ardından krallık koltuğuna oturmanın yanında bugün elinden alındığı iddia edilen birkaç yetkinin Veliaht Prens için son derece önemsiz olduğu göz ardı edilmemeli."

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

1059152

Haber Ara