Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Koronavirüs aşısının yan etkileri neler? İlk yan etkiler belirlendi!

Koronavirüs aşısının yeni uygulanan bir aşı olması, akıllarda binlerce soru meydana getirdi. Farklı hastalıklara, alerjilere ve yaşlara sahip her kişinin bu aşıyı olmasında hiçbir sakınca yok mu? Koronavirüs aşısının yan etkileri nelerdir? İşte merak edilen detaylar..

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-16 14:02:13

Koronavirüs aşısının yan etkileri neler? İlk yan etkiler belirlendi!

Koronavirüs aşısının Türkiye'de uygulanmaya başlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 bilgilendirme platformu nda kaç kişinin aşılandığını anbean paylaşıyor. Güncel aşı olan kişilerin sayısını öğrenmek için TIKLAYINIZ... Koronavirüs aşısının yan etkileri nelerdir?

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşı olduktan sonra uygulama noktasında hafif ağrı olduğunu belirterek, "Bunun dışında baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar. Aşıya bağlı alerjik reaksiyonlar gözlenebiliyor nadir de olsa. Aile sağlığı merkezleri ve hastanelerde bu durumlara karşı gerekli önlemler alınmış durumda. Aşı olan kişi 15 dakika boyunca izleniyor. Beklenmedik alerjik reaksiyona karşı da önlemlerimiz hazır durumda bekletiliyor" açıklamasında bulundu.

Koronavirüs belirtileri nelerdir?

En Yaygın Semptomlar;

- Ateş

- Kuru Öksürük

- Aşırı Yorgunluk

Seyrek Görülen Semptomlar;

- Ağrı ve Sızı

- Boğaz Ağrısı

- İshal

- Konjunktivit

- Baş Ağrısı

- Tat Kaybı

- Koku Kaybı

- Ciltte döküntü

- El veya ayak parmaklarında ren değişimi

Ciddi Semptomlar;

- Solunum Güçlüğü

- Nefes Darlığı

- Göğüste Baskı

- Göğüste Ağrı

- Hareket Kaybı

- Konuşma Kaybı

Haber Ara