Dolar

32,3383

Euro

35,1301

Altın

2.240,91

Bist

8.723,30

Keşmir'deki olaylar Bollywood'a sıçradı: Pakistanlı oyunculara yasak!

Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir gerginliği bir kez daha sinemaya sıçradı. Tüm Hindistan Sinema Çalışanları Birliği, Pakistanlı oyuncularla çalışılmayacağını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-18 13:30:30

Keşmir'deki olaylar Bollywood'a sıçradı: Pakistanlı oyunculara yasak!

Keşmir'de yaşanan son kriz bir kez daha sinemaya sıçradı. 14 Şubat günü bölgede düzenlenen saldırıda 44 Hint askerinin öldüğü bildirilmişti. Hindistan Sinema Çalışanları Birliği, olaya ilişkin bugün bir açıklama yaparak, Bollywood'da Pakistanlı oyuncularla çalışmayacaklarını açıkladılar.

"RESMEN DUYURUYORUZ"

Açıklamada, "Pakistanlı oyuncuların Hint film endüstrisinde yasaklandığını resmen duyuruyoruz. Eğer hala Pakistanlı oyuncularla çalışacak şirketler varsa onlara da yasaklar getirilecek" ifadelerine yer verildi.

AJAY DEVGN'IN FİLMİ PAKİSTAN'DA VİZYONA GİRMEYECEK

Hint sinema sektöründen bir diğer tepki de ünlü oyuncu Ajay Devgn'dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan oyuncu Devgn, "Son yaşanan olaylar ışığında Total Dhamaal film ekibi olarak, filmi Pakistan'da vizyona sokmama kararı aldık" açıklamasını yaptı.

2016'DA DA YAŞANMIŞTI

Hindistan ve Pakistan'ın tarihlerinde üç kez savaşa girmesine yol açan Keşmir'de 2016'nın Temmuz ayında da gerilim yükselmişti.

BURHAN WANİ ÖLDÜRÜLDÜ

Keşmirli direnişçilerden Burhan Wani'nin yaşanan çatışmalar sırasında Hindistan askerleri tarafından öldürülmesi tansiyonu daha da yükseltmişti.

Başta Keşmir olmak üzere, Pakistan ve Hindistan'da da protesto gösterinin düzenlenmesi üzerine Cammu Keşmir'de birçok kent ve köyde süresiz sokağa çıkma yasağı ve sıkıyönetim ilan edilmişti.

Keşmir'deki bağımsızlık yanlıları, Burhan Wani'nin ölümüne Eylül ayında Hindistan'ın Uri askeri üssüne düzenlediği saldırıyla cevap vermişti. Hindistan'ın 19 askerinin öldürüğü saldırıdan Pakistan sorumlu tutulmuştu. Pakistan ise bu suçlamayı reddetmişti.

Burhan-Wani

4_8

BOLLYWOOD BİR KEZ DAHA GÜNDEMDEYDİ

Bu yaşananların ardından Hindustan Times gazetesi, Hindistan Film Yapımcıları Derneği Pakistanlı oyuncu ve teknisyenlerin Bollywood'da çalışmasını yasakladığını duyurmuştu.

"PAKİSTANLI OYUNCULAR ÜLKELERİNE DÖNSÜN!"

Bollywood'un yer aldığı Maharashtra eyaletinde faaliyet gösteren Maharashtra Navnirman Sena (Maharashtra Milliyetçi Partisi) ise bütün Pakistanlı oyunculara ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunmuştu.

SHAH RUKH KHAN'IN FİLMİ DE HEDEFTEYDİ

IMPPA'nın kararının ardından Pakistanlı oyuncuların başrolde olduğu bazı filmler gösterimden kaldırılmıştı. Bu filmler arasında Hindistan'da Kral Khan lakabıyla tanınan Hindistanlı Müslüman oyuncu Shah Rukh Khan'ın ve Pakistanlı oyuncu Mahira Khan'ın yer aldığı 'Raees' filmi de bulunuyordu. Filmin 27 Ocak 2017'de gösterime girmesi beklenen filmin dağıtımı ertelenmişti.

raesss

PAKİSTAN DA HİNT YAYINLARINI YASAKLADI

Karar üzerine Pakistan da misilleme yaparak ülkedeki Hint televizyon ve radyo yayınlarını yasaklamıştı.

Haber Ara