Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

Karla buluşmanın 'yakın adresleri'

İstanbulluların 'Yakın vadede ve yakın coğrafyada' tercih ettikleri kış mekanları, daha doğrusu karla haşır neşir olabilecekleri mekanlar nereler? Gelin birlikte bir göz atalım:

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-03 10:44:36

Karla buluşmanın 'yakın adresleri'

 Türkiye, yeni  bir yıla girerken vatandaşlar da kış aylarında karın vazgeçilmez bir tercih olduğu düşüncesiyle karın yağmasını bekledi ama olmadı. 7'sinden 70'ine kar yağışının bekleniyor olması ve bunun gerçekleşmemesi bazı aktivitelerin ertelenmesine de yol açtı. İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci her ne kadar insanların tatil arayışını baskılasa da insanlar ilk fırsatta yeni normal süreçle " Nerede kalmıştık" hissiyatıyla tatil mekanlarına koşacak görünüyor. 

İstanbullular ise süreç ne olursa olsun en kısa sürede ve yakın lokasyonda tatil yapmanın planına soyunmuş vaziyette.

Peki İstanbulluların "Yakın vadede ve yakın coğrafyada" tercih ettikleri kış mekanları, daha doğrusu karla haşır neşir olabilecekleri mekanlar nereler? Gelin birlikte bir göz atalım: 

İstanbul için ulaşımı kolay ve en yakın kayak merkezi olan Kartepe Kayak Merkezi Kocaeli'de bulunuyor. Kartepe, bir kayak merkezi olmasının yanı sıra muhteşem doğası ve tertemiz havası ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Türkiye'nin en çok bilinen ve büyük kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi‘nde bir çok pist ve otel bulunuyor.
İstanbul7a yakın bir bölge olması dolayısıyla da Uludağ tercihte ön planda yer alıyor.

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi Bolu il merkezine bağlı Bozarmut beldesinde bulunuyor. 2000 metre yükseklikte yer alan kayak merkezi tesisleri kış aylarında yerli ve yabancı ziyaretçiler için tercih nedeni.

Elmadağ Kayak Merkezi Ankara'nın Çankaya ilçesinde 1600 metre yükseklikte. Yamacında bulunan tesisler Ankara'ya oldukça yakın olması nedeniyle kış sezonu özellikle hafta sonları bir hayli kalabalık oluyor. Ocak aylarında başlayan sezon Mart sonlarına kadar devam ediyor. Tesiste iki adet teleski var.

Karadeniz'in muhteşem doğal güzelliği ile kar kayağı yapmanın keyfini aynı anda yaşatan Yıldıztepe Kayak Merkezi, Çankırı'nın doğal güzelliği ile bilinen Ilgaz ilçesinde.

Tercihiniz İstanbul'dan çıkmamak mı: Esenyurt ilçesi içerisinde bulunan Torium AVM'de bulunan Snowpark bir kayak merkezi değil yapay bir kar eğlence alanı.

Haber Ara