Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

“Kardeşimiz, şehidimiz Mursi baskıya, zulme ve haksızlığa karşı sabrın ve sebatın simgesiydi”

Ahmed Hammuda, haber sitesi https://www.islam21c.com için kaleme aldığı, “Başkan Mursi: Kardeşimiz, Şehitimiz” başlıklı yazısında, Muhammed Mursi’nin, baskıya, zulme ve haksızlığa karşı sabrın ve sebatın simgesi olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 12:24:55

“Kardeşimiz, şehidimiz Mursi baskıya, zulme ve haksızlığa karşı sabrın ve sebatın simgesiydi”

buyuk2_73

Ahmed Hammuda, haber sitesi https://www.islam21c.com için kaleme aldığı, “Başkan Mursi: Kardeşimiz, Şehitimiz” başlıklı yazısında, Muhammed Mursi'nin, baskıya, zulme ve haksızlığa karşı sabrın ve sebatın simgesi olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi'nin oğlu Ahmed Facebook gönderisinde şöyle yazdı:
“Babam! Allah'ın huzurunda buluşacağız.”

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, başka kimse benzemeyen bir başkandı. Mısır'ın bilinen tarihinde ilk defa demokratik seçimle başa gelen Mursi, Müslüman Kardeşler'in lideri ve temsilcisi, Mısır'ın gizli omurgasıydı.

Muhammed Mursi'nin katılımıyla birikte Müslüman Kardeşler kitleleri örgütledi. Mısır'ın diktatörlükten demokrasiye en barışçıl geçişini sağladı.
Arka arkaya yapılan beş seçimde zafer kazandı: 2011 anayasa referandumu, 2011-2012 Halk Meclisi oyları, 2012 Parlamento Üst Meclisi, 2012 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; ve yeni anayasa referandumu. Mursi, bir cumhurbaşkanı için düşük bir maaş almasına rağmen, tarımsal ihracatı % 20 artırmayı başardı, Merkez Bankası'nın açığını % 45 azalttı ve ekonomik büyümeyi % 2,4'e çıkardı. Sürekli protestolar ve hedeflenen suikast olaylarının ortasında, yönetimi Mısır'ı en çok istenen sivil devlete dönüştürdü.

Suriyelilerin çığlıklarına cevap verdi. Mısır'ın kanlı rejimle bağlarını kesti, devrimi destekledi ve dinleyicilere “Biz sizin çağrınızı dinliyoruz” dedi.
2013 yılında demokrasi yanlısı eylemciler tarihin en büyük baskılarından birini gördü. Başkan Mursi, kanlı bir darbeyle görevden düşürüldü. Kendisi, beraberinde Müslüman Kardeşler'den yüzlerce lider ve onu destekleyen eylemciler en alçak suçlamalarla yargılandı. Altı yıl süren duruşma, hapis ve ölüm cezaları arasında sallanırken, Mursi meydan okurcasına dayanıyor, dik duruyor ve camdan bir pencerenin arkasında güçlü bir şekilde duruyordu, ancak Mısır'ın en yüksek otoritesi olarak konumunu asla sonlandırmıyordu.

Helikopterlerden uçak savar mermileriyle öldürülen 3000 bin kişinin dışında, güneş altında oylarını kullanmak için bekleyen 13,2 milyon kesimin bir kısmı, on binlerce destekçisi sahte suçlamalarla gözaltına alındı ve kanlı askeri saldırılarda suikastlerle öldürüldü. Bu suikastler bugün de devam ediyor. Ne yazık ki, uluslararası toplum Abdülfettah es-Sisi'yi reddetmek yerine, onu ekonomik topluluklara, prestijli yemeklere davet etti ve yüzlerce milyar dolarlık para ile destekledi.

17 Haziran 2019'da (dün) hakim karşısında konuşan Mursi duruşmanın sona ermesinden sonra mahkeme salonunda bayıldı. Mursi ve ailesi Mayıs ayının başlarında mahkemeye rahatsızlığı olduğunu belirtti. Ancak 'mahkeme' onun durumunu görmezden geldi.

Muhammed Mursi, baskıya, zulme ve haksızlığa karşı sabrın ve sebatın simgesiydi. ABD'de gençlik yıllarında eğitim gören Mursi, bir mücadele önderiydi. Mısır'a devrim yapma niyetiyle geri döndü ve askeri piyonlar ve sahte rejimler tarafından kanlı bir darbeyle görevinden indirildi.

Başkan Mursi, haksız yere yargılanırken hayatını kaybetti. 6 yıldır yaşadığı kasvetli zindanlar, ebedi saraylar ve cennet bahçeleri ile yer değiştirecek.

buyuk1_36

Haber Ara