Dolar

32,5737

Euro

34,9499

Altın

2.445,59

Bist

9.716,77

'Karargâh rahatsız'ın içeriği de, kendisi de kurguydu'

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Hürriyet'in 'Karargâh rahatsız' haberinin tamamen kurgu olduğunu öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 12:07:51

'Karargâh rahatsız'ın içeriği de, kendisi de kurguydu'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke Habertürk gazetesinden Kübra Par'a açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'in "Karargâh rahatsız" haberi konusunda görüşü sorulan Böke, " Eski reflekslerle bu konuları siyasete malzeme etme alışkanlığının ortaya çıktığı bir kurguydu bu. Haberin içeriği de öyleydi, haberin kendisi de öyleydi." dedi.

Böke'nin açıklamaları şöyle;

"Türkiye'de siyaseti siyasetçilerin yapması gerektiği konusundaki ısrarımız, demokrasi mücadelemizin en önemli parçası. Genelkurmay'ın tanımlı bir görevi var; o tanımlı görev, içinde siyaseti barındırmıyor.

Türkiye'nin meseleleri bu değilken bunları mesele ediniyor olmasından müthiş rahatsızlık duyuyoruz. Eski reflekslerle bu konuları siyasete malzeme etme alışkanlığının ortaya çıktığı bir kurguydu bu. Haberin içeriği de öyleydi, haberin kendisi de öyleydi.

Türkiye'de bir başörtüsü tartışması yokken, tam da referanduma giderken neden bu meselenin tartışılması için zemin açıldı? Türkiye'de bir darbe endişesi var mı? Bizim elimizde böyle bir bilgi yok. Eğer varsa, korku salmak yerine iktidar buna engel olmalıdır. Bu haberin sandık için siyasete malzeme edilmiş unsurlar barındırması şüphe çekici. Siyasetin derdi bu olmamalı.

Türkiye'de her kurumun tanımlı görevleri vardır. Bizim beklentimiz, bu görevlerin sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi, Mehmetçiğin maceralara sürüklenmeden ihtiyaç doğrultusunda görevlendirilmesi, kurumların çökertilmemesi. Türkiye'nin sınır güvenliğinin sağlanması..."

 

Haber Ara