Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:

'Maalesef ayak üstünde 40 yalanın belini büküyor Kılıçdaroğlu. Yalan üstüne yalan söylüyor. Bir yalan makinesi bile ona tahammül edemez. Yalan makinesi bozulur'- 'Terörist başlarından birisi 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa bu PKK'nın sonu olur' diyorsa, 'Onun için Türkiye'de hayır kampanyası yapın' diyorsa. Bu vatanı, milleti, devleti, ay yıldızlı bayrağı seven her kardeşimle hep birlikte

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 16:44:26

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de:
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Maalesef ayak üstünde 40 yalanın belini büküyor Kılıçdaroğlu. Yalan üstüne yalan söylüyor. Bir yalan makinesi bile ona tahammül edemez. Yalan makinesi bozulur." dedi.

Elvan, Mersin İli Arı Yetiştiriciler Birliği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, arıcılarla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Halk oylaması sürecine değinen Elvan, "Bu referanduma ilişkin maalesef kamuoyunda bazı parti liderleri, milletvekilleri, bazı kesimler ve bazı terör örgütleri ki bunların başında FETÖ ve PKK geliyor, yoğun bir şekilde Avrupa başta olmak üzere PKK ve FETÖ'nün hayır kampanyası yaptığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

Evet diyene de hayır diyene de saygı duyduklarını aktaran Elvan, şöyle konuştu:

"FETÖ ve PKK hayır diyorsa ve Kandil'deki terörist başlarından birisi 'eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa bu PKK'nın sonu olur' diyorsa, 'Onun için Türkiye'de hayır kampanyası yapın' diyorsa, Bu vatanı, milleti, devleti, ay yıldızlı bayrağı seven her kardeşimle hep birlikte evet demeliyiz. Herkes her şeyi söylüyor. Yalan üzerine yalan kampanyaları yürütülüyor. Sadece bölücü terör örgütü, FETÖ değil. Avrupa'daki devletlerin yöneticileri de bu hayır kampanyalarına destek veriyorlar. Avrupa'dan bir milletvekili çıkıp cumhurbaşkanımıza halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına kalkıp 'terörist' diyorsa, o halde bu millet gereken cevabı vermelidir."

Bakan Elvan, bunun bir genel seçim, siyasi parti meselesi olmadığını, bunun memleket meselesi olduğunu vurguladı.

- "Kılıçdaroğlu, yalan üstüne yalan söylüyor"

"Artık Türkiye darbe dönemleri, vesayet anlayışı bitsin, millet ne diyorsa o olsun" diye bu değişikliği yaptıklarını belirten Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Güçlü bir hükumetimiz var ama biz yarını düşünüyoruz. Yarın çocuklarımız sıkıntıyla karşı karşıya kalmasın istiyoruz. Bize bir fırsat doğdu. MHP dedi ki 'Evet bu ülkenin bekası, geleceği için ben bu anayasa değişikliğine destek vermeye hazırım.' Şimdi bu anayasa değişiliği yapılaması sayesinde Türkiyemizin geleceği daha sağlam temeller üzerine oturacaktır. Böyle bir fırsat doğdu ve bizde bu yola çıktık. Ama maalesef ayak üstünde 40 yalanın belini büküyor Kılıçdaroğlu. Yalan üstüne yalan söylüyor. Bir yalan makinesi bile ona tahammül edemez. Yalan makinesi bozulur. Diyor ki 'Bakan ömür boyu dokunulmazlığa sahip olacak' diyor. Şu an neyse yeni sistemde de o olacak. Yeni sistemde de bakanlığın bittiği anda dokunulmazlığı kalkacak. Ama o 'ömür boyu dokunulmazlığı olacak' diyor. 'Bin 500 başkan yardımcılığı kurabilir' diyor. Milletle, milletin değerleriyle alay ediyor. Millet elbette doğru kararını, kimi seçeceğinin kararını verecektir."

Elvan, Türkiye'nin önünü açıp küresel bir güç haline getireceklerini kaydetti.

Elvan, konuşmasının ardından arıcıların sıkıntılarını dinleyip gerekli çözümleri bulacaklarını aktardı.

Haber Ara