Dolar

32,5683

Euro

34,9661

Altın

2.448,27

Bist

9.716,77

Kafeler mart ayında açılacak mı? Restoran kafe ve lokantalar hangi tarihte açılacak?

Kafeler mart ayında açılacak mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında, geçici süre ile kapatılan ve daha sonra sadece servis ve gel-al şeklinde faaliyet gösteren kafe, restoran, lokanta gibi mekanların açılacağına ilişkin haberler sıklıkla konuşuluyor. Normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini düşünen vatandaşlar olaya tepkili. Peki ama bazı illerde vaka sayılarının az olması kafe, restoran ve lokantaların açılmasını etkiler mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim kurulu Üyeleri ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Kademeli gevşetme yapılacak mı? İl bazında ya da bölgesel gevşetmeler yapılacak mı? Kısıtlamalar ne zaman kalkacak? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 14:29:26

Kafeler mart ayında açılacak mı? Restoran kafe ve lokantalar hangi tarihte açılacak?

Normalleşme sürecini dört gözle bekleyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı açıklamalarını takip ediyor. Kafe, restoran ve lokantaların durumu son gelişmeler ile gündeme gelmeye devam ediyor. 

Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili; "Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla "Vakanın seyri bunu belirleyecek. Ama marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Bölgesel veya il bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir. Mutasyonların varlığı kısıtlamalarla ilgili takvimimizi de etkiliyor. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların yine elbette tedbirler eşliğinde hafifletilmesi en önemli gündemimiz." açıklamasını yaptı.

Haber Ara