Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurdun sert olması için ne yapılmalı?

Evde yoğurt mayalamak aslında sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Özellikle her yiyeceğin katkılı olduğu dönemde, evde yoğurt yapmak daha mantıklı bir karar. Peki ama evde yoğurt nasıl mayalanır? Pastörize sütle yoğurt mayalanabilir mi? Tencerede yoğurt nasıl mayalanır? Yoğurt kaç saatte mayalanır? İşte bütün bu soruların yanıtları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-06 19:19:15

Yoğurt kaç saatte mayalanır? Yoğurdun sert olması için ne yapılmalı?

Yoğurt mayalamanın birkaç püf noktası var. Eğer bu noktalara dikkat etmezseniz yoğurt ya ekşi olur ya da çok sulu olur. Fakat her iki durumda da farklı yollarla değerlendirip o yoğurdu kullanabilirsiniz.

Yoğurt nasıl mayalanır?

Yoğurdun mayalanması için öncelikle sütü taşmadan kaynatmaya özen gösterin. Kaynayan sütü bir süre kenara alın ve soğumaya bırakın. Üzerinde oluşacak kaymağı almamaya ve kırmamaya dikkat edin. Bu koruyucu yağ tabakası sayesinde daha iyi mayalanacak ve kaymak tutacaktır.

Sütün ısısı öyle olmalı ki serçe parmağınızı sütün içine batırdığınızda parmağınızı yakmayacak. Aksi takdirde süt çok soğuk olmamalıdır. Kısacası "1,2,3,4" sayarken serçe parmağınızın yanmaması gereken bir sıcaklıkta olması gerekir.

Sıcaklığı ayarlanan yoğurdun içerisine koymak için, her bir litre için bir tatlı kaşığ olacak kadar yoğurdu ayırın. Yoğurdu iyice çırpın ve içerisine, tencerenizdeki sütten karıştırın. Yoğurdun ısısı oda ısısını geçene kadar bu işlemi tekrar edin.

Son olarak yoğurdu, tenceredeki süte ilave edin ve üzerindeki kaymağı bozmadan kenarlarından karıştırın. Mümkünse bir bez ile örtüp, kapağını sıkıca kapatıp ısısı değişmeyecek bir ortama koyun.

Fırında yoğurt nasıl mayalanır?

Genellikle kış aylarında soğuk alanda yoğurt tutmayacağı için, fırını 50 dereceye getirip ön ısıtma yaptıktan sonra mayalamak kesin sonuç verir. Fakat bu sıcaklık artırılmamalıdır.

Yoğurt kaç saatte mayalanır?

Yoğurt mayalanıp kapağı kapatıldıktan sonra ılık bir yerde hareket ettirilmeden muhafaza edilmelidir. Tüm şartlar sağlandığında minimum 8 saat içerisinde yoğurt mayalanır. Ancak bu şekilde bir gece beklemek en güvenilir yöntem olacaktır.

Yoğurt mayalandıktan sonra hemen tüketilmemelidir. 1 gece de dolapta dinlenen yoğurt 24 saatin sonunda tüketilmelidir. Yoğurdun daha sert olmasını isterseniz bu yöntemi mutlaka deneyin.

Pastörize sütle yoğurt mayalanabilir mi?

Yoğurt pastörize süt ile de fermente edilebilir ancak sütün cinsine ve içeriğine göre değişen bu durum, sonunda yoğurdu kremsi bir kıvama getirebilir. En verimli sonuç için günlük süt kullanılabilir. Çünkü daha yağlı, işlenmemiş ve taze...

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara