Dolar

32,5737

Euro

34,9499

Altın

2.445,59

Bist

9.716,77

Kadıköy Kış Sanat Festivali başladı

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde 'Kadıköy Kış Sanat Festivali' etkinliği başladı. Festival kapsamındaki etkinliklere katılım için bir kitap bilet yerine geçecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-12 09:20:01

Kadıköy Kış Sanat Festivali başladı
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Kadıköy Kış Sanat Festivali" etkinliği başladı. Festival kapsamındaki etkinliklere katılım için bir kitap bilet yerine geçecek.

Kadıköy Kış Sanat Festivali, Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gençlik Akademisi işbirliği ile Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde başladı. Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde festival kapsamında iki gün boyunca birçok farklı etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte tiyatro oyunları, sergi, dans gösterisi, Marmara Folklor ekibi gösterisi, müzik performansı ve seramik workshop etkinliği olacak.

Festivalin açılışında konuşma yapan Türkiye Gençlik Akademisi Kurucu Başkanı Rahmi Anday Kayıtgan, "Kısa vadede hepiniz Türkiye Gençlik Akademisi'nin faaliyetlerini yakinen göreceğinize ben yürekten inanıyorum. Bizim buraya çıkma amacımız bu festivali gerçekleştiriyor olma amacımız bize çok eskilerden gelen bir emanet, bir vazife hatta Türk gençliğin birinci vazifesini yerine getirmek için Kış Sanat Festivali organizasyonu yapılmıştır. Bu vazife bize 1923 yılından kalan bir emanettir. Bazı zamanlar vardır. Elinizi taşın altına sokmanız gerekir. Bazen küçük ya da büyük olmanız çok da önemli değildir. Ve bazen Hz. İbrahim'e karınca olmak gerekir o suyu taşıyan. Ve o günler geldiği zaman ne yanmaktan korkmamız gerekiyor ne de ezilmekten. Türkiye Gençlik Akademisi'nin bundan sonra herhangi bir üyesi ve herhangi bir gönüllüsü hiçbir zaman korkmayacaktır. Birinci vazifesini yerine getirmekten yılmadan usanmadan kaçmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmanın ardından Rahmi Anday Kayıtgan Barış Manço Kültür Merkezi Yöneticisi Kadriye Zihni Erdem'e plaket takdim etti.

Kadıköy Kış Sanat Festivali'nde gerçekleşecek etkinliklerde bilet satışı yapılmıyor. Etkinlikte bir adet kitap bilet yerine geçiyor. Toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek.

Haber Ara