Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Istanbul'da genc kadinin eski esi tarafindan oldurulmesi

Istanbul'da genc kadinin eski esi tarafindan oldurulmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-31 23:58:07

Istanbul'da genc kadinin eski esi tarafindan oldurulmesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, İstanbul'da genç bir kadının eski eşi tarafından öldürülmesiyle ilgili "Bir kez daha kadına yönelik şiddeti nefretle kınıyor, şiddet davalarının takipçisi olacağımızı vurguluyoruz" ifadesine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Kağıthane'de Barış T'nin eski eşi Bahar T'yi silahla vurarak öldürmesinin ardından intihar ettiği anımsatıldı.

Olayın ardından İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yaptığı incelemede çiftin 29 Ocak Cuma günü resmen boşandığının öğrenildiği belirtilerek, şu bilgilere verildi:

"Çiftin, 16, 12 ve 3 yaşlarında üç çocuğu bulunmaktadır. Çocukların bakım ve sorumluluğunu amcaları Savaş T. üstlenmiştir. Aile, içinde bulunduğu süreçle baş edebilmesi konusunda Bakanlığımız tarafından desteklenecektir. Çocukların bakımının aksamaması, sağlık sorunlarının çözümünde, tedavilerinin devam ettirilebilmesi için çocukların üstün yararı gözetilerek üç çocuk adına amcaları Savaş T'ye 12 ay süreyle nakdi yardım yapılacaktır."

Açıklamada, Bakanlığın kurulduğu günden bugüne kadar kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle çalıştığı vurgulanarak, "Bir kez daha kadına yönelik şiddeti nefretle kınıyor, şiddet davalarının takipçisi olacağımızı vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kağıthane'nin Emniyet Evleri Mahallesi'ndeki bir kafeteryada dün akşam Barış T. (38) ile eski eşi Bahar T. (34) henüz bilinmeyen bir sebeple tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine Barış T. eski eşini silahla vurarak öldürmesinin ardından intihar etmişti.

Haber Ara