Dolar

32,2386

Euro

34,7492

Altın

2.396,74

Bist

10.247,75

İsrail polisi Filistinlinin evinde arama sonucu bulduğu silahı aslında yerleştirmiş

İsrail polisleri Isawiyah köyüne yaptıkları baskında Samer Sleiman'ın evinde M-16 tüfekler bulduğunu iddia etti. Bu anlar, KAN kanalındaki bir belgeselde gösterildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-07 09:09:30

İsrail polisi Filistinlinin evinde arama sonucu bulduğu silahı aslında yerleştirmiş

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail'de yayın yapan KAN TV'de Kudüs'te görevlendirilen polis güçlerinin çalışmalarını anlatan "Kudüs Bölgesi" bir belgesel yayınlandı.

Belgeselin dokuzuncu ve son bölümünde polisin evin alt kısmında bir oyukta M-16 tüfekler bulduğu görülüyor. Polis evde bri de tünel keşfedildiğini söylüyor.

ASLINDA O EV ARANMIŞTI

Haaretz'in haberine göre Samer Sleiman'a ait bu ev Kasım 2018'de arandı ve evde hiçbir şey bulunamadığını belirten bir rapor yazıldı. 

BELGESEL SONRA YAYINLANDI

Sonrasında birkaç ay sonra, Sleiman'ın komşuları, evi Kan TV'de yayınlanan Kudüs Bölgesi programında gördü ve bu belgeselde aslında evde M-16 tüfekler bulunduğu belirtiliyordu.

FAKAT GÖZALTI YA DA SORGULANMA YOK

Haberde Samer Sleiman'ın hiç sorgulanmadığını söylediği belirtiliyor. Sleiman'ın oğlı Saleh 5 yıl önce 11 yaşındayken polis kurşunuyla kör olmuş durumda. Sleiman, verdiği röportajda polislerin eve baskın düzenlediği o anları anlatıyor ve arama köpeklerinin oğlunun ilaçlarına zarar verdiğini söylüyor. Öte yandan evinde bir şey bulunmadığını ve herhangi bir şekilde sorgulanmadığını da belirtiyor.

2019-08-07_08h54_00
Sleiman, evinde bir şey bulunamadığını belgeleyen raporu gösteriyor (5 Ağustos 2019)

KOMŞULARIM BENDEN ŞÜPHELENECEK

Samer Sleiman, polisin evini talan ettiğini bir şey bulamadıktan sonra evin alt kısmına indiklerini orada da bir şey bulamadıklarını fakat daha sonra evini belgeselde görmesinin onu şok ettiğini söyledi. Sleiman, "Komşularım benden şüphelenecek ve polisle iş birliği yaptığımı düşünecekler" dedi.

POLİS YALANLAMADI

Polis ise esasında bir şey bulunamadığı ve sonrasında belgeselde silah bulunmasının çelişki doğurduğuna ilişkin iddiaları reddetmedi.

BELGESELİN O BÖLÜMÜ KALDIRILDI

Öte yandan Haaretz'in konuyla ilgili sorularına cevap verilmezken KAN TV, belgeselin bu bölümünü web sitesinden ve Youube kanalından kaldırmaya karar verdi.

SİLAH ORAYA YERLEŞTİRDİ

Haberde "Doğu Kudüs'ü herkes bilir, hafif silahlar vardır fakat bu şekilde tüfek bulunması istisna bir olay. Haaretz tarafından elde edilen belgeler, orijinal aramada hiçbir silah bulunamadığı ve bu bölümde bulunan silahların polisin kendileri tarafından yerleştirildiğine dair güçlü bir kuşku uyandırdı" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O ANLAR

Haber Ara