Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları

İsrail güçleri aralarında bu sabah Doğu Kudüs'te öldürülen Filistinlinin ailesinden 4 kişinin de bulunduğu 12 Filistinliyi gözaltına aldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 12:39:12

İsrail'in Filistinlilere yönelik gözaltıları
İsrail askerlerinin, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 12 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'te bu sabah "bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği" iddiasıyla öldürülen Filistinli gencin evine baskı düzenlendiği ve ailesinden 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polisin evde bulunan bazı özel eşyalara el koyduğu kaydedildi.

İsrail polisi Doğu Kudüs'te öldürülen Filistinlinin adını açıklamazken yerel kaynaklar söz konusu gencin İbrahim Muhammed Matar olduğunu ve gözaltına alınanlar arasında annesi ile babasının da bulunduğunu aktardı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerlerine ve sivillere yönelik terör saldırılarına karıştıkları şüphesiyle 8 Filistinlinin gözaltına alındığı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca gözaltına alınan Filistinlilerden 6'sının Hamas mensubu olduğu ileri sürüldü.

İsrail polisi bu sabah Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği" iddiasıyla Filistinli bir genci öldürmüştü.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere sık sık baskınlar düzenleyerek çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Filistin verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Haber Ara