Dolar

32,2374

Euro

34,7516

Altın

2.451,29

Bist

10.218,58

İsmet Mısırlıoğlu Timeturk için yazdı: Türk Avukata Kelepçe! Berlin polisi inatla ırkçılık peşinde

BIG Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, bu haftaki yazısında Türk avukatı Ahmet Çelebi'nin müvekkilinin aracının çekilmesini engellemek için gittiği olay yerinde Berlin polisinin ırkçı saldırısına uğradığını yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-20 16:19:16

İsmet Mısırlıoğlu Timeturk için yazdı: Türk Avukata Kelepçe! Berlin polisi inatla ırkçılık peşinde

Yenilik ve Adalet Biriliği Partisi (BIG) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, Berlinli polislerin Türk avukata karşı hukuk tanımaz tutumunu kaleme aldı.

İşte Mısırlıoğlu'nun konuya ilişkin yazısı:

Dünya gündemi ABD'li polislerin ırkçı davranışını tartışırken bu kez de Berlinli polislerin hukuk tanımaz tutumuna şahit olduk. 

Kentimizin genç avukatlarından Ahmet Çelebi, müvekkilinin aracının çekilmesini engellemek için gittiği olay yerinde polislerin şiddetiyle karşılaşıyor. Polislerle yaptığı küçük bir tartışmadan sonra ellerine sırtından kelepçe takılıyor. Kaba kuvvete maruz kalıyor. Hakarete uğruyor.

Polislerin şiddet eğilimli davranışı akıllara ister istemez emniyet güçlerinin Berlin eyaletinde yeni yürürlüğe giren Ayrımcılıkla Mücadele Kanunu'ndan haberleri olmadığını getiriyor. Veya bunu açıkca protesto edercesine hukuk tanımaz yönlerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yeni yasaya göre, polisler başta olmak üzere devlet dairelerinde, işyerlerinde vatandaşlara dini, etnik, mezhep veya dış görünüş üzerinden yapılan haksızlıklar kayıt altına alınıyor. Sorumlular hakkında ırkçı ve ayrımcı tutumundan dolayı hukuki işlem başlatılabiliyor.

WhatsApp Image 2020-06-20 at 16.17.26 (1)

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

Avukat Ahmet Çelebi müvekkili yanında olduğu halde arabasıyla olay yerine vardığında polisler aracını acilen oradan çekmelerini istiyor. Ahmet Çelebi park etmediğini, aracın yanında durduğunu ve bunun kısa bir süre için yasak olmadığını onlara anlatmaya çalışıyor.

Üç polisten biri sesini yükselterek Ahmet Çelebi' ye bağırmaya başlıyor. Çelebi, avukatlık kimliğini göstererek memura sakin olması gerektiğini söylüyor. Orada bu şekilde durmanın kurallara aykırı olmadığını izah ediyor. Müvekkiline aracını başka bir yere park etmesini salık veriyor Bu esnada memurlar Ahmet Çelebi'yi orada alıkoyarak müvekkilinin yanına gitmesini engelliyor.

Iyice hırçınlaşan memurlardan biri hakaret etmeye başlıyor ve Ahmet Çelebi'yi diğerlerinin de desteğiyle ellerini arkadan kelepçeliyor. Bu esnada avukatın sol elinin işaret parmağına sertçe bastıracak darp ediyor. Tüm olup bitenleri Ahmet Çelebi'nin arkadaşları kayıt altına almaya başlıyor. Buna sinirlenen polisler gençlere müdahale ederek çekimi engellemeye çalışıyor. Bir polis memuru öfkelenerek avukata yönelik "asosyal ukela" şeklinde hakaretler savuruyor.

Ahmet Çelebi ve arkadaşları polisler hakkında derhal suç duyurusunda bulunuyor. Konuyla ilgili medyayı bilgilendiriyor.

WhatsApp Image 2020-06-20 at 16.17.38

ALMANYANIN EN BÜYÜK BAŞAĞRISI: IRKÇILIK

Almanya'nın en büyük baş ağrılarından biri olan ırkçılık  ve ayrımcılık önümüzdeki dönemin de en büyük sorunlarından biri olacak gibi görünüyor. Gün geçmiyor ki yabancılara, müslümanlara karşı ırkçı bir olay olmasın.

Angela Merkel başbakanlığındaki federal hükümetin bu yönde hiç bir çalışması yok. Eyalet hükümetleri ise aşırı sağcıların baskısı altında ve ırkçılıkla mücadele konusunda caydırıcı yasa değişikliğine gitmeye yanaşmıyor. 

Geçen hafta Rossmann şirketinde bir kasiyerin Afro-Alman müşteriye gösterdiği ırkçı yaklaşım ve olay yerine gelen polislerin tarafgir tutumu yutulur cinsten değildi.  Nasıl olur da siyahi bir müşterinin kimliğinde Alman soyadı yazabilir. Bu suçlamayı yapan kasiyere polis memuru da destek veriyor ve Vanessa H.'yı yalancılık ve sahte kimlik taşımakla suçluyorlar.

Bunları yazarken benim bile tüylerim diken diken oluyor. 

Siz düşünün o anda avukat Ahmet Çelebi ve oğlu İdris yanında olduğu halde hakarete uğrayan Vanessa H.'nın kendisini nasıl hissettiğini. 

Ismet Mısırlıoğlu 

Berlin, 20.06.2020

Timetürk

WhatsApp Image 2020-06-20 at 16.17.39

Haber Ara