Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

IŞİD'den Musul'daki sivillere saldırı

Irak'ın Musul kentinde IŞİD'in sivillere yönelik düzenlediği saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 06:19:05

IŞİD'den Musul'daki sivillere saldırı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak'ın Musul kentinde IŞİD'in düzenlediği bombardımanda 10 sivilin öldüğü, 34 sivilin yaralandığı bildirildi.

Kentin doğusundaki Gökçeli Mahallesi'ndeki sahra hastanesinde görevli doktor Musab Mahmud, yaptığı açıklamada, IŞİD tarafından kentin doğu mahallelerine düzenlenen havan mermisi saldırıları sonucu hayatını kaybeden 10 sivilin cesetleri ile 34 yaralının hastaneye ulaştırıldığını belirtti.

Mahmud, "Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olması ve sahra hastanesindeki imkanların bu hastaların tedavisi için yetersiz kalmasından dolayı söz konusu ağır vakalar Erbil'deki hastanelere gönderildi." dedi.

Üsteğmen Muhsin el-Cuburi ise Musul emniyet güçlerinin, Hayyu'l Kudüs Mezarlığı'ndan Gökçeli Mahallesi'ne girmeye çalışan bir intihar eylemcisini etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydedilirken, güney ve kuzey kesimlerinde IŞİD saldırıları bu ilerleyişi engelliyor.

Haber Ara