Dolar

32,5589

Euro

34,9742

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Irkçı Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Irkçı ve İslam düşmanı Yahudi gruplar bu sabah işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 14:08:50

Irkçı Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre: Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick ve bir grup Yahudi yerleşimci bu sabah (21 Mart Pazartesi) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Medya kaynaklarından ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, fanatik Yahudi haham Yehuda Glick ve beraberindeki Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya sabah saat 7:30 sularında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek girdi.

Haham Glick ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda işgal güçleri eşliğinde dolaştığı, işgal güçlerinin avluda bulunan ve baskını protesto etmek isteyen Mescid-i Aksa cemaatinin Glick'e ve beraberindekilere yaklaşmasına izin vermediği belirtildi.

Kaynaklar, baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında avluda dolaşan haham Glick ve Yahudi yerleşimcileri protesto ederek yüksek sesle tekbir getirdiğini söyledi.

İşgal güçleri Filistinli aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermezken ve cemaatin Mescid-i Aksa'ya girişine ağır kısıtlamalar getirirken Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor. Yerleşimciler bu baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Haber Ara