Dolar

32,5658

Euro

34,9971

Altın

2.448,36

Bist

9.716,77

İranlı general Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'nda tuğgeneral görevini yürüten Ahmed Gulami Halep'te girdiği çatışmada öldürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-01 13:12:58

İranlı general Suriye'de öldürüldü

Dünya Bülteni'nin İsrail'in en çok satan gazetelerinden olan Haaretz Gazetesi'nden aktardığı habere göre Esed rejimine yardım amaçlı Suriye'de savaşan İran Devrim Muhafızları'na bağlı general Ahmed Gulami Halep'te öldürüldü.

Gulam uzun bir süredir Halep bölgesindeki Suriyeli muhaliflere karşı savaşı yöneten isimler arasında yer alıyordu.

İran Devrim Muhafızı'na bağlı askerler uzun süredir Suriye iç savaşında Esed rejimiyle birlikte Suriyeli muhaliflere ve IŞİD'e karşı savaşıyor. Mayıs ayında Halep'in Han Tuman bölgesinde İran Devrim Muhafızları çok ağır kayıplar vermişti. İran basınında geniş yankı bulan kayıplar "Halep Kerbela oldu" başlığıyla aktarılmıştı.

İRAN HALKI SURİYE SAVAŞINA DESTEK VERİYOR

Maryland Üniversitesi'nin düzenlediği bir ankette, İranlıların çoğunun Suriye iç savaşına Devrim Muhafızlarının gönderilmesi gerektiğini düşündüğü ortaya çıkmıştı. Ankete göre, İranlıların yarısı Esed'e mevcut desteğin arttırılması gerektiğini belirtirken, katılımcıların üçte ikisi İran'ın bölgede oynadığı rolün arttırması gerektiğini düşünüyor.

17-27 Haziran arasında binin üzerinde İranlı ile yapılan ve USA İnstutiue of Peace tarafından duyurulan anketin diğer sonuçları ise şöyle:

İranlıların Ortadoğu bölgesinde en fazla sempati beslediği ülke olarak Suriye öne çıkıyor. Suriye'yi ise Irak ve Lübnan takip ediyor. Dünya devletleriyle ilgili yaklaşımlar açısından İranlıların en fazla sevdiği ülkelerin başında Çin geliyor. Çin'i ikinci sırada Almanya takip ederken, Ruslar sıralamada üçüncü konumda bulunuyor. İranlıların en az sempati duyduğu ülkeler sıralamasında ise ABD ve İngiltere başı çekiyor. Ankete göre, İranlıların yüzde 98'i IŞİD'den nefret ediyor. Suudi Arabistan'la ilgili anketlerse ise yıllara göre bir değişim var. Hac krizi ve Şeyh Nemr Bakır En-Nemr'in idam edilmesinden önce İranlıların sadece yüzde 59'u Suudi Arabistan'la ilgili olumsuz düşüncelere sahip. 2016'da yapılan anketlerde ise iİran halkının yüzde 81'i Suudiler hakkında olumsuz görüş beyan etti.

Haber Ara