Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

İran’dan Süveyş Kanalı’na alternatif önerisi

Dev konteyner gemisinin Süveyş Kanalı’nı kapatarak ülkelerin çoğunda maddi zarara neden olmasının ardından yeni alternatifler gündeme geldi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 16:12:32

İran’dan Süveyş Kanalı’na alternatif önerisi

Gazeteci Erdal Şimşek Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "İran'ın Moskova sefiri Kazım Celali, Süveyş Kanalı'na alternatif olarak ‘Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'nun etkinleştirilmesi çağrısında bulundu." ifadelerini kullandı.

Şimşek'in iddiasına göre, bu Koridor ile Hint Okyanusu ve Körfez'i Hazar Denizi'ne bağlayıp İran'dan geçerek ardından St.Petersburg'a gidilmesi planlanıyor.

Başlıksız-4 NE OLMUŞTU?

"The Ever Given" isimli dev konteyner gemisi, kum fırtınası ve kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu 24 Mart'ta Süveyş Kanalı'nda kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

Geminin dar kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatması neticesinde kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanal İdaresi, 6 gün süren çalışmaların ardından bugün öğleden sonra dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve kanalın deniz trafiğine açıldığını açıklamıştı.

Haber Ara