Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

Irak'ta 'Lebbeyke ya Rasülüllah' operasyonu

Irak ordusu, IŞİD'in kontrolünde bulunan Salahaddin ilinin kuzeyindeki bölgelere 'Lebbeyke Ya Rasülüllah' operasyonunu başlattığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 13:33:52

Irak'ta  'Lebbeyke ya Rasülüllah' operasyonu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü DAİŞ'in kontrolünde bulunan Salahaddin ilinin kuzeyinin tamamen kurtarılması için sabahın erken saatlerinde "Lebbeyke ya Rasülüllah"(Emrindeyiz ey Allah'ın rasülü) adı altında üç cepheden operasyon başlatıldı. Salahaddin operasyonları ve ona bağlı bölgedeki Haşdi Şabi güçlerinin üç cepheden başlattığı saldırıda ilerleme kaydediliyor" ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmet el-Esedi de yaptığı açıklamada, "Kentin kuzeyindeki bölgelerin teröristlerden kurtarılmasında rol alan güvenlik güçlerine destek vermek için operasyona katıldıklarını" ifade etti. 

Diğer bir Şii milis gücü ve İran'a yakınlığı ile bilinen "Bedir Gücü" ise Salahaddin vilayetindeki ülkenin en büyük petrol rafinerisi Beyci'yi örgütten geri almak için bölgenin tamamen abluka altına alındığını ileri sürdü.

Haber Ara