Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

Irak sınırında bayram renkli görüntüler oluşturdu

Irak'ın sıfır noktasında bulunan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin köylerinde devam eden bayram geleneği renkli görüntüler oluştururken, ilçede bulunan Kato Dağı'nda 19 Nisan 2017 tarihinde terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 21:14:45

Irak sınırında bayram renkli görüntüler oluşturdu


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı köylerde bayram sevinci erken başladı. Yıllardır bayram geleneğini devam eden köylüler; camide bayram namazını kıldıktan sonra köy mezarlığında toplanıp dualar etti. Köylüler daha sonra evlere dağılıp kapısını çaldıkları evde topluca kahvaltı yaptı. Yüzlerce köylü gruplar halinde ev ev dolaşıp bayramlaşırken, misafirlerini ağırlamak için hazırlık yapanlar ise çeşit çeşit yemekler yaptı. Yöresel kıyafetleriyle dolaşan köyün ileri gelenleri renkli görüntüler oluşturdu. İlçeye bağlı Başaran köyünde ikamet eden Ferdi Ermağan adında bir vatandaş bayram sabahı Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamlara değinerek buruk bir bayram geçirdiğini ifade etti. Ermağan, "Yıllardır geleneğimizi yaşatıyoruz, bu yıl da camide bayram namazı kıldıktan sonra teker teker tokalaştık ve köy mezarlığına gidip ölmüşlerimize dualar okuyup bayramlarını kutladık. Bu yıl maalesef buruk bir bayram kutluyoruz. Arakan'da yaşanan vahşetin bizi derinden üzdüğünü binlerce Müslüman kardeşimizin çektikleri zorlukları gördükçe bayram sevinci yaşamak istemediğimizi söyleyebilirim bu güzel gün hatırına dualarımızı esirgemeyelim tüm Müslüman aleminin kurban bayramını kutlarım' dedi.

MEHMETÇİK BAYRAMI KATO DAĞI'NDA GEÇİRDİ

Öte yandan, ilçenin kırsal alanında bulunan Kato Dağı'nda 19 Nisan'da başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyona katılan asker, polis ve güvenlik korucuları sabah bayram namazını kılıp birbirleriyle bayramlaştı. Bir süre silah arkadaşları ile bayramlaşan Mehmetçik, bayram dinlemeden operasyonlarını sürdürüyor.

Haber Ara