Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

İngiliz Kraliçesi Elizabeth, Hz. Muhammed’in soyundan mı geliyor?

'İngiliz Kraliçesi Elizabeth, Hz. Muhammed’in soyundan mı geliyor?' Bu soru son günlerin popüler tartışmalarından biri haline geldi. Buna göre şu anki İngiliz Kraliçesi Elizabeth’in soyu 43 kuşak geriye gidince son peygamber Hz. Muahmmed’e dayanıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-09 21:48:39

İngiliz Kraliçesi Elizabeth, Hz. Muhammed’in soyundan mı geliyor?

TIMETURK | ÇEVİRİ

"İngiliz Kraliçesi Elizabeth, Hz. Muhammed'in soyundan mı geliyor?" Bu soru son günlerin popüler tartışmalarından biri haline geldi. Buna göre şu anki İngiliz Kraliçesi Elizabeth'in soyu 43 kuşak geriye gidince son peygamber Hz. Muahmmed'e dayanıyor. Soy uzmanlarının 1986 yılında keşfettiği bulgular ise Al-Ousboue adlı bir Fas gazetesinde yayınlandıktan sonra gündeme geldi.

FAS GAZETESİ GÜNDEME TAŞIDI, MEDYADA YAYILDI

İngiliz Gazetesi Daily Mail'e göre bulgular, 1986 yılında kraliyetin soyunu araştıran ve kraliçenin Hz. Muhammed'in uzak bir nesebi olduğunu ileri süren İngiliz otorite kuruluşu Burke's Peerage tarafından ilk defa yayımlandı.

Buna göre Elizabeth II'nin kan soyu 14. yy Earl of Cambridge'e, İspanya Müslümanlarına ve Hz. Fatıma'ya uzanıyor. Tarihçiler arasında ihtilaflı olan konu, soya ait kayıtların erken Orta Çağ İspanyasına uzanıyor olması. Konu aynı zamanda Msıır'ın eski baş müftüsü Ali Gomaa tarafından da doğrulandı.

KRALİÇENİN SOYU ZAIDA'DAN GELİYOR

Burke's Peerage'in araştırmasına göre Kraliçe Müslüman bir Prenses olan Zaida'ya uzanıyor. Zaida ise Hıristiyanlık dinin e geçmeden önce 11. Yy'da atayurdu olan Seville'yi terk etmiş.

Zaida Seville Kralı King Al-Mu'tamid ibn Abbad'ın dördüncü eşiydi. Krala bir erkek çocuk doğuran Zaida'nın oğlu Sancho'nun soyundan gelenlerden birinin ise 11. yy'da Earl of Cambridge'le evlendiği belirtiliyor.

FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Bununla birlikte tarihçiler Zaida'nın soyuyla ilgili ihtilaf içindeler, kimi Zaida'nın Hz. Muhammed'in soyundan gelen ve şarap içen bir halifenin torunu olduğunu ifade ediyor, bazıları ise onun aile içinde bir evlilik yaptığını iddia ediyor.

Haber Ara