Dolar

32,2055

Euro

34,7201

Altın

2.450,92

Bist

10.218,58

İngiliz istihbaratı: Trump'ı dinlemedik

İngiltere'nin İletişim ve İstihbarat Kurumu (GCHQ), ABD Başkanı Donald Trump'ı dinlediklerine dair iddiaları yalanladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 15:13:37

İngiliz istihbaratı: Trump'ı dinlemedik

GCHQ, Fox News televizyon kanalında bir yorumcunun dile getirdiği, dün de Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'in yinelediği iddiayla ilgili açıklama yayımladı.

İngiliz istihbarat kurumu, ABD eski Başkanı Barack Obama'ya Trump'ın dinlenmesinde yardım ettikleri yönündeki iddiayı 'tamamen komik' olarak niteledi:

"Medya yorumcusu Andrew Napolitano'nun dile getirdiği ve GCHQ''dan dönemin seçilmiş başkanını dinlemesinin istendiği şeklindeki iddia saçmadır. Tamamen komiktir ve görmezden gelinmelidir."

TRUMP'I DİNLEME İDDİALARI

Napolitano, Obama'nın 'iz bırakmamak için' Trump'ın dinlenmesinde ABD istihbaratını değil, GCHQ'yu kullandığını öne sürmüştü.

Trump, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Berbat! Obama'nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower'ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate'dir. Kötü (ya da hasta) adam!" ifadelerini kullanmıştı.

​​NSA-İNGİLİZ İSTİHBARATI ORTAKLIĞI

ABD ve İngiliz istihbarat servislerinin yakın işbirliği içinde çalıştığı biliniyor. ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, 2013'te sızdırdığı belgelerle ABD'nin İngiliz istihbaratıyla birlikte dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmıştı.

Haber Ara