Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

İbadi'den Türkiye'ye: Kimse içişlerimize müdahale edemez

Irak Başbakanı Haydar İbadi, komşu ülkelerin Kerkük'te göndere çekilen IKBY bayrağı nedeniyle Irak'ın içişlerine müdahale etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 10:01:01

İbadi'den Türkiye'ye: Kimse içişlerimize müdahale edemez

Rudaw'ın haberine göre Başbakan Haydar İbadi, bugün Bağdat'ta Başbakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda İbadi, Kerkük'te resmi kurumlarda IKBY bayrağının göndere çekilmesine ilişkin, "Kerkük yerel yönetiminin anayasa maddelerine uyması ve ferdi kararlar almaması gerekiyor. Kerkük Valisi ve Meclisini kentin birliğini muhafaza etmeye çağırıyorum" dedi.

IKBY bayrağının 10 yıldır Kerkük'te asılı durduğunu söyleyen İbadi, Kerkük Valisi ve İl Meclisine, "IŞİD'le mücadele döneminde kentte yaşayanların birbirine kenetlenmesi gerekirken, bunu neden yapıyorsunuz?" diye seslendi.

Kerkük'teki tüm kesimlere “dayanışma” çağrısı da yapan İbadi, "Bu karardan Kürtler ve diğerlerinin çıkarı için vazgeçin" ifadesini kullandı.

Başbakanı İbadi, komşu ülkelerin Kerkük'teki IKBY bayrağı nedeniyle Irak'ın içişlerine müdahale etmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Irak'ın içişlerine dışarıdan müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz. İç anlaşmazlıkların çözümü için tüm tarafların işbirliği yapması gerekir."

Musul'un batısındaki askeri operasyonlara da değinen Haydar İbadi, "IŞİD'in Musul'da sivillere karşı suç işlediğine dair belgelere sahibiz. Güçlerimiz sivillerin güvenliği için çaba harcıyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan Zonguldak'ta yaptığı konuşmada, “Kerkük'te milli bayrağın dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. O bayrağın sahipleri bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. IKBY'ye sesleniyorum: hemen bu yanlıştan dönün” dedi.

Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

566332

Haber Ara