Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

Hükümetten CHP'ye: Kapımız açık

Kurtulmuş, Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu saldırıyla ilgili ana faillerin yakalandığını ve şu ana kadar 62 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 12:57:18

Hükümetten CHP'ye: Kapımız açık

Ajansların haberine göre Anayasa değişikliği çalışmaları konusunda CHP'ye de seslenen Numan Kurtulmuş ''Gönlümüz arzu eder ki CHP de bu görüşmelerin bir parçası olsun. CHP'nin 'kapımız açıktır' sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır'' diye konuştu.

Kurtulmuş'un diğer açıklamaları şu şekilde:

Anayasa konusunda iki anayasa metnimizin olduğunu, bunlardan bir tanesinin kapsamlı bir metin olduğu, diğeri de seçilmiş cumhurbaşkanlığı sistemiyle ortaya çıkan sorunları çözmek adına daha sınırlı bir anayasa değişikliği olması. Kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması herhalde başka bir bahara yapılacak. Şu an konumuz başkanlık sistemine geçişi sağlayaca bir anayasadır. MHP ile görüşmelerimiz devam ediyor, gönlümüz arzu ediyor CHP de bu görüşmelere dahil olsun. CHP'ye kapımız açıktır. CHP anayasa değişikliği sürecinde yer almak isterse tüm görüşlerini konuşabiliriz. Süre vermenin çok doğru olmadığı kanaatindeyim ama en kısa zamanda bu konunun Türkiye siyasetinden çıkarılması herhalde en faydalı yoldur. Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde TBMM'ye getirilecektir.

 

Haber Ara