Dolar

32,5921

Euro

35,0097

Altın

2.450,48

Bist

9.791,36

Hüda-Par belediyeyi sert sözlerle eleştirdi

Hüda Par, Van Gölü sahil yolu yapı ruhsatlarındaki son durumla ilgili'Belediye bu işi sonuçlandırmak istemiyor.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 17:19:43

Hüda-Par belediyeyi sert sözlerle eleştirdi

Hüda Par Van İl Başkanlığı, 2010 yılında ihalesi yapılan ve yapım çalışmalarına başlanan çevre ile sahil yolunda yaşanan aksamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YASAL ENGEL KALMADI"

Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen halen bitirilmeyen çevre yolu ve 10 yıla yakın bir süredir gündemde olan Van Gölü sahil yolu ile yapı ruhsatlarındaki son durum hakkında bir değerlendirme yapan Hüda Par Van İl Başkanı Rasim Saygın, “Gelinen nokta itibari ile yaptığımız çalışmalarda, gerek imar kanunu 18'inci madde uygulanması, gerekse de kamulaştırma işlemleri açısından şu an yetki ve sorumluluk büyük oranda hükümetin elindedir. Van İdare Mahkemeleri daha önce 18'inci maddeye dayandırarak çalışmaları durdurmuştu. Ancak 18'inci maddenin uygulanması noktasında son çıkan torba yasaya eklenen madde ile mahkeme kararında belirtilen gerekçeler ortadan kalkmış oldu. Dolayısıyla ortada hiçbir yasal engel kalmamıştır” dedi.

"BELEDİYE İŞİN İLERLEMEMESİ İÇİN DİRENÇ GÖSTERİYOR"

Burada Büyükşehir Belediyesi'ne düşen sorumluluklar da olduğunu belirten Saygın,“Burada gördüğümüz, Van Büyükşehir Belediyesi'nin işin yol almaması noktasında kendine düşen yetkileri kullanmamak adına göstermiş olduğu dirençtir. Bu noktada yapıcı olmaktan uzak bir görüntü vermektedirler. Biz de şunu ifade etmek isteriz ki; gerek hükümet ve gerekse Van Büyükşehir Belediyesi bu işi sonuçlandırılarak halkın hizmetine sokulması noktasında samimi değillerdir” diye konuştu.

Derhal çalışmaların başlatılmaması durumunda gerek belediyeyi gerekse de ilgili devlet kurumlarını Van aleyhine çalışan kurumlar olarak ilan edeceklerini belirten Saygın, “Yine yapmış olduğumuz görüşmelerde elde ettiğimiz sonuçlara bakılırsa özellikle yapı ruhsatları noktasında ve yapılacak yatırımlarla ilgili belediyelerin keyfi davrandıkları, sebepsiz yere gerekçe göstermeksizin talepleri aylarca sürüncemede bıraktıkları anlaşılmıştır. Burada yatırımın önündeki en büyük engel maalesef belediyelerdir. Belediyelerden halkın aleyhine olan bu tutumdan vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kulllandı.

Sahil yolu projesinin de merkez belediyelerin taahhüdü olduğunu ve bu projenin Van için çok büyük önem arz ettiğini belirten Saygın, buna rağmen bu projede de halen ciddi bir adımın atılmadığını sözlerine ekledi.

Haber Ara