Dolar

32,5529

Euro

34,9639

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Huawei'ye bir itiraz da NATO'dan geldi!

ABD'nin yaptırım listesinde yer alan Çinli Huawei'nin, 5G alanında yaptığı işbirliklerine bir itiraz da NATO'dan geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'İngiltere 5G ağında Huawei'ye verdiği rolü tekrar gözden geçirmeli' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-10 18:01:42

Huawei'ye bir itiraz da NATO'dan geldi!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere'nin 5G ağında Huawei'ye verdiği rolü tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti. Reuters'ta yer alan habere göre Stoltenberg, Çin'in yükselişinin Batı tarafından göz ardı edilemeyeceğini, Çin'in Batı'ya, Kuzey Kutbu'nda, siber uzayda ve telekomünikasyon gibi kritik öneme sahip altyapı alanlarında yaklaştığını belirtti.

thumbs_b_c_5b0aa6858ab86ac17adf4d7aa07c4da6

NATO askeri ittifakı Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, "İngiltere hükümetinin ağ güvenliğini sağlayacak şekilde 5G ağlarını tasarlayacağına inanıyorum" dedi.

Çin ile olan ilişkilerin daha geniş kapsamlı olarak yeniden değerlendirilmesi çerçevesinde, İngiltere'nin Milli Siber Güvenlik Merkezi, ABD'nin yakın zamandaki yaptırımlarının, İngiltere'nin bu yıl başında Huawei ile 5G ağ yapımı için çalışma kararını nasıl etkileyeceğini analiz edecek.

huawei-5g-teknolojisi-ile-pazarin-lideri-1

İngiliz hükümeti, Huawei'nin İngiltere'de 5G şebekesinin kurulumu çalışmalarına sınırlı da olsa izin vereceğini duyurmuştu.

Buna göre Huawei İngiltere'de 5G çalışmaları yapabilecek ama ülkenin asli 5G ağının dışında tutulacak, nükleer santral ve askeri tesislerde faaliyet gösteremeyecek ve piyasa payı da yüzde 35 ile sınırlandırılacak.

Haber Ara