Dolar

32,3373

Euro

35,1961

Altın

2.245,93

Bist

8.718,11

HDP'den 'idam' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeci askerlere yönelik idam sözlerine HDP'den yanıt geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 13:12:25

HDP'den 'idam' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitaben yaptığı konuşma esnasında, vatandaşların darbeci askerlere yönelik idam cezası isteğine "idam kararını yok sayamayız, muhalefetle görüşeceğiz" sözlerine HDP'den yanıt geldi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "İdam cezasına destek vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ajansların aktardığı bilgide; Reuters'a konuşan Bilgen, idam uygulamasının ceza hukuku açısından caydırıcılık niteliği taşımadığı gibi insan hakları açısından da kabul edilemez bir uygulama olduğunu söyleyerek,"Darbecilerin Mısır'da tercih ettiği bir yöntemi şimdi Türkiye'de darbeye karşı çıkanların savunuyor olması son derece dikkat çekicidir"dedi.

"DESTEK VERMEYECEĞİZ"

İdamla birlikte bireysel silahlanmanın da bir umut olarak tartışmaya açılmasının Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenme ihtimalini düşündürttüğünü belirten Bilgen, Meclis'e böyle bir tasarı ya da teklif gelirse destek vermeyeceklerini kaydetti.

Bilgen, "Zaten ceza kanunları geriye yürümez, bu boyutu da çok önemli. Kitle psikolojisi ekseninde yaşanan tartışmada siyasetçilerin bunu topluma anlatması gerekiyor. İkincisi de bu anayasal bir düzenleme gerektiriyor. Bu bağlamda ülkenin bir anayasa değişikliğini göze alması gerekiyor" dedi.

ERDOĞAN: HALK NE DİYORSA KARAR ODUR

Darbeciler için idam cezasının getirilmesine yönelik halktan gelen talep üzerineCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tüm meydanlarda sizin bu talebinizi artık hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz, duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa, karar odur. Bunu böyle bilmeniz lazım. Öyle zannediyorum ki hükümetimiz, ana muhalefetiyle muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara muhakkak varacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz"demişti.

Haber Ara