Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

HDP'den Bakan Yıldız'ın sözlerine tepki

Bakan Yıldız’ın “Bir kişinin HDP’yi tercih etmesi demokrasidir ama bir polisin HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir” demesine HDP kanadından sert yanıtlar geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 15:47:44

HDP'den  Bakan Yıldız'ın sözlerine tepki

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Soma'da 301, Ermenek'te 18 işçinin madende hayatını kaybettiğini hatırlatan HDP'li İdris Baluken, “Cenaze levazımatçısı görüntüsünde olan birinin HDP'ye oy verenlere eli kanlı demesi anlaşılabilecek bir şey değildir” dedi.

Baluken, Yıldız'ın geçen dönemde hakkında en çok gensoru verilen bakan olduğuna da dikkat çekerek, “Kendisi, hakkında en çok gensoru verilen, en başarısız pratiğe sahip olan bir bakan hüviyetindedir. Soma'da, Ermenek'te, diğer madenlerde yüzlerce madencinin kendi ihmalleri neticesinde katledildiğini tüm Türkiye farkında” diye konuştu.

'AKP, HDP'ye hakaret etmeyi politika haline getirdi'

HDP'nin bir diğer grup başkan vekili Pervin Buldan, HDP'ye oy verenlere hakaret etmenin AKP tarafından politika haline getirildiğini belirterek, “HDP'ye oy veren 6 milyon insana hakaret etmek, küfür etmek, onları savaşla birlikte kimsenin haddi de, hakkı da değil” dedi.

Buldan şöyle konuştu: MHP'nin başlattığı, HDP'ye ilişkin karalama politikasına AKP de ortak olmaya çalışıyor. Bu, kendi başlattıkları savaşın içinde bir kendilerini kurtarma operasyonu. Yaşanan ölümlerden birebir devletin ve hukümetin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum.”

Haber Ara