Dolar

32,5516

Euro

34,9584

Altın

2.448,15

Bist

9.716,77

Hayvanları için her gün 8 kilometre yürüyor

Çanakkale'deki depremlerde evi hasar gören 76 yaşındaki Huriye nine, bahçesinde kalan tavukları ve keçisini beslemek için günde iki kere konteynerinden çıkıp, toplam 8 kilometre yol katediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 14:52:09

Hayvanları için her gün 8 kilometre yürüyor

Çanakkale'de depremlerden en fazla etkilenen Yukarıköy'deki hasar gören evinin önünde AA muhabirine konuşan Huriye Şen, deprem olduğu gün 86 yaşındaki eşi doktora gideceği için erkenden kalktığını belirterek, sobayı yakmaya çalıştığı anda sarsıntının etkisiyle boruların üzerine yıkıldığını anlattı. 

Deprem anında eşi ile evden çıkamadığını ifade eden Şen, şöyle konuştu:

"Bir süre oturduk sonra evden çıktık. Sokağa çıktığımızda komşuların evlerinin de yıkıldığını gördük. Daha sonra bizi çadırlara yerleştirdiler. Şimdi konteynerde kalıyoruz. Eşim yataktan kalkamıyor. Her gün iki kez depremde hasar gören evimdeki 6 tavuğumu ve keçimi beslemek için buraya geliyorum."

Sokakta ve açıkta kalmadıklarını anlatan Şen, "Bu hayvanlarımdan başka bir şeyim yok. Devlet bizi evlere koydu. Ekmek, yemek veriyor. Biz bir şey getiremiyoruz. Devlet de Allah da yardım etti kurtulduk. Cana bir şey olmadı. Evlere oldu. Evleri de yapacağız." diye konuştu.

Haber Ara