Dolar

32,5470

Euro

34,9451

Altın

2.448,83

Bist

9.716,77

Güvenli liman altın rekor üstüne rekor kırıyor

Güvenli liman altın rekor üstüne rekor kırıyor. Kapalıçarşı'da gram altının fiyatı 322 yükseldi. Çeyrek altının fiyatı 524 liraya yükselirken, Cumhuriyet altını da 2.161 liradan alıcı buluyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-21 14:44:44

Güvenli liman altın rekor üstüne rekor kırıyor

Çin'de patlak veren Covid-19 salgınında yeni vaka sayısı her geçen gün artarken virüsün ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinden çekinen yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altına yöneldi.

Altın fiyatları yükselişini haftanın son işlem gününde de sürdürdü. Uluslararası spot piyasalarda altının onsu öğle saatleri itibariyle 1.635 doların üzerine çıktı.

Doların tüm dünyada değer kazanmasının yanı sıra merkez bankasının da faizleri düşürmesiyle yükselişe geçen TL/Dolar kuru altının iç piyasadaki fiyatının daha da yükselmesine yol açıyor.

Kapalıçarşıda da gram altın rekorunu bir kere daha tazeliyerek 322 lirayı aştı. Çeyrek altının fiyatı 525 liraya yükselirken Cumhuriyet altını da 2.163 liradan alıcı buluyor.

Amerikan doları da, piyasada 6,124 liradan alıcı buluyor.

Uzmanlar, dünya piyasalarında yaşanan hareketlilik ile altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesini bekliyor. Bir sonraki destek noktası ise 330 TL.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'deki yeni vaka sayısında açık bir yavaşlama olduğunu kabul etti fakat yeni koronavirüsün her an küresel bir salgına dönüşebileceği uyarısında bulundu.
Tedros Çin dışında görülen vaka sayısının Çin'e göre çok düşük olduğunu ama bunun uzun süre böyle kalmayabileceğine dikkat çekti.

Bu da Çin merkezli üretim zincirlerinde yaşanan aksamaların artarak sürebileceği endişesi yatırımcıların ekonominin seyriyle ilgili beklentilerini olumsuz etkiliyor.

Haber Ara