Dolar

32,5721

Euro

34,9915

Altın

2.459,90

Bist

9.891,16

'Gürcistan-Güney Osetya sınırı değiştirildi' iddiası

'Gürcistan-Güney Osetya sınırı değiştirildi' iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 22:01:06

'Gürcistan-Güney Osetya sınırı değiştirildi' iddiası
Litvanya Dışişleri Bakanlığınca "Gürcistan-Güney Osetya sınırının Rus sınır güvenlik güçlerince değiştirildiği" iddiasının endişe verici olduğu, bu tür faaliyetlerin uluslararası barışçıl çabalara zarar verdiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında "Rusya'nın Gürcistan ile Güney Osetya arasındaki sınır hattı çizgisini ihlal ettiği" iddiasının endişe verici olduğu kaydedildi.

Böyle bir durumun Gürcistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali anlamına geleceği kaydedilen açıklamada, "Bu tür faaliyetler uluslararası barışçıl çabalara zarar veriyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya'ya, "komşularına yönelik saldırgan tavırdan ve agresif politikadan vazgeçmesi" çağrısı yapılan açıklamada, bu tür yasa dışı eylemlerin güven sarsıcı olduğu ifade edildi.

Gürcistan yönetimi Rus sınır güvenlik güçlerini Bakü-Supsa boru hattının bulunduğu bölgedeki Gürcistan-Güney Osetya sınır çizgisini değiştirmekle suçlamış, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Haber Ara