Dolar

32,4532

Euro

34,7571

Altın

2.425,52

Bist

10.082,77

Venezuela semalarında dolaşan bir helikopter İçişleri Bakanlığı'nı bombaladı!

Venezuela'da bir helikopter Caracas'taki Yüksek Mahkeme binasına ve İçişleri Bakanlığı'na saldırdı. Saldırgan helipkopter içinden Instagram'da paylaşımlarda bulundu ve halka seslenerek Maduro iktidarını devirme çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 08:23:06

Venezuela semalarında dolaşan bir helikopter İçişleri Bakanlığı'nı bombaladı!

Venezuela'da adının Oscar Perez olduğunu söyleyen bir subay, yanında maskeli ve üniformalı silahlı kişiler ile bir helikopterden Caracas'taki Yüksek Mahkeme binasını ve İçişleri Bakanlığı'nı bombaladı.

Olayda henüz ölen ya da yaralanan olduğuna dair bir bilgi yok. 

DDYwi7xXcAAxSUn

MADURO'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Maduro, saldırıda helikopterden el bombaları atıldığını söyledi ve güvenlik güçlerinin, saldırının arkasındakileri yakalayacağına dair söz verdi. Olayı terör saldırısı olarak tanımlayan Maduro, şunları  söyledi:

“Bu helikopter ve ülkenin kurumuna karşı terörist saldırı düzenleyenler er ya da geç mutlaka yakalanacak. Terör saldırısını şiddetle kınıyorum, muhalafete de bu darbe görünümlü şiddet eylemini kınamaları çağrısında bulunuyorum.”

DDYoplbWAAA8U5w

VENEZUELA'DA NELER OLUYOR?

Maduro'nun anayasa değişikliği girşimine tepki olarak Nisan ayında başlayan protesto gösterileri sık sık güvenlik güçleriyle çatışmaya sahne oluyor. Ülke çapında yaşanan şiddet olaylarında en az 70 kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi de yaralandı.

DDYr7vEXkAArAHF

Haber Ara