Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TÜSİAD: Laiklik tartışılamaz

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, laiklikle ilgili geçmişte bir takım sorunlar yaşanmış olmasının laiklik ilkesinin tartışılmasını meşru kılamayacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-12 11:39:07

TÜSİAD: Laiklik tartışılamaz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 2016 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı Sabancı Center'da yapıldı.

Toplantıda TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Tuncay Özilhan önemli açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye ve siyasete ilişkin mesajlar verdi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER YUMUŞAMALI

Symes, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bir an önce düzelmesini istediklerini de ifade etti. TÜSİAD Başkanı, "Ankara ile Moskova arasındaki dialogun yumuşamasından yanayız" dedi.

'LAİKLİK TARTIŞILAMAZ'

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, laiklikle ilgili geçmişte bir takım sorunlar yaşanmış olmasının laiklik ilkesinin tartışılmasını meşru kılamayacağını belirtti.

Symes, ayrıca 'Laiklik ilkesinden vazgeçmek Türkiye'nin çağdaşlaşmasından vazgeçmektir. Geçtiğimiz günlerde basın bültenimizde vurguladığımız gibi akıl, bilim, hukuk düzeninde Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkacağız. Ülkemizin refahı bu değerlere sahip çıkmamıza bağlıdır. Vatandaşlar olarak korku içinde yaşamadan benimsediğimiz ilkeler bunlardır. Yeni kurulacak hükümet inanıyoruz ki bu ilkeler için çalışacaktır.' açıklamasında bulundu.

VİZE ZORUNLULUĞUNUN KALKMASI

Symes, “AB ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılması küçümsenemeyecek bir başarıdır” dedi.

AB konusunda da konuşan Symes, "AB ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılması küçümsenemeyecek bir başarıdır. Türkiye'nin dış politikasında yeni bir değerlendirme ihtiyacı olduğu görülüyor. AB üyelik perspektifini koruyarak bir dizi adım atmalıyız, ilişkilerin saygıyla yürütülmesi lazım. Kişisel verilerin korunması kanununun AB ile uyumlu hale gelmesi ve kanuna riayet edilmesi hak ve özgürlükler konusunda ferahlama yaratacak" değerlendirmesinde bulundu.

SİYASİ BELİRSİZLİK

Toplantıda konaşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Özilhan ise “Siyasi belirsizlik gündemimizde ilk sırayı işgal ediyor ama en önemli olan konu kabinede kimin yer alacağı değil, demokratik sistemin sağlıklı işleyişin devam etmesi” dedi.

"BÜTÜN PARTİLER TERÖR KONUSUNDA BİRLEŞSİN"

Özilhan, “İçerideki ve dışarıdaki karamsarlık ekonomi için zaafiyet yaratıyor” dedi. Özilhan terör olaylarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi:"Bu tüm partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür."

Haber Ara