$

Dolar

48,8079

Euro

56,0931

£

Sterlin

65,4035

Frank

59,4058

Gram Altın

6.838,3000

Bitcoin

4.157.226

$

Dolar

48,8079

Euro

56,0931

£

Sterlin

65,4035

Frank

59,4058

Gram Altın

6.838,3000

Bitcoin

4.157.226

Gündem

Meteoroloji'den kar, sağanak ve fırtına uyarısı! İstanbul dâhil 53 ilde alarm

Kış iyice hissedilmeye başlandı. Meteoroloji İstanbul dâhil 53 ilde sarı ve turuncu kodlu uyardı: Vatandaşlar sel, su baskını, buzlanma ve çığ riskine karşı dikkatli olsun!

02.02.2026 - 10:03
Dursun Ali Bulut
Meteoroloji'den kar, sağanak ve fırtına uyarısı! İstanbul dâhil 53 ilde alarm
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Yeni haftaya yağış ve fırtınayla girdik. Meteoroloji sarı ve turuncu kodla İstanbul dâhil birçok ilde yağış ve fırtına uyarısı yaparken sel, su baskını, buzlanma ve çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Yeni haftada havanın nasıl olacağı merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayınladı. Bugün yurdun tamamında kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor.

Yurdun tamamı sağanak yağışlı

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Eskişehir ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece buzlanmaya dikkat!

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Kocaeli, Bursa, Balıkesir'in kuzeyi, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

1218buyuk

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

1824buyuk

53 ilde alarm verildi! İşte o iller

Meteoroloji, 2 Şubat Pazartesi günü için ise 53 ilde alarm verdi. Aydın için turuncu kodlu alarm verilirken 52 il için de sarı kod verildi.

O iller şöyle: Adana, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Giresun, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Osmaniye ve Düzce.

Kaynak: Haber7

Haberi Hazırlayan

Dursun Ali Bulut

Dursun Ali Bulut

2005 yılında Akit Medya Grubu’nda stajyer olarak başladığım gazetecilik hayatımda daha sonraları değişik gazetelerde kısa deneyimlerim oldu. 2006-2010 yılları arasındaki memurluk deneyiminin ardından sektöre 2012 yılında TOKİ Haber Dergisi'yle döndüm. TOKİ Haber Dergisi’nde özel haber, dosya ve röportajlar yaptım. Milli Gazete’de (2014-2017) muhabir olarak özel haber, dosya haber, röportaj, yazı dizler hazırladım. Dört yıl boyunca haftada bir yayımlanan “Helal Hayat” sayfalarının editörlüğünü yaptım. Daha sonra gazete bünyesinde çıkan Helal Hayat Dergisi'nin haber ve içeriklerini hazırlayarak editörlüğünü de yaptım. (2017-2021) Milli Gazete Yayın Kurulu Üyesi, siyaset editörü, 1. sayfa editörlüğü, gündem editörlüğü görevlerinde bulundum. (İhtiyaç halinde çok defa tüm sayfalarda editörlük yaptım.) Yazı işler müdürünün izinli olduğu bazı dönemlerde tüm sayfalardan sorumlu editörlük yaptım. Birinci sayfa için manşet ve sürmanşet spotları yazdım. (2021-2024) Milli Gazete’de 3 yıl boyunca Haber Müdürlüğü görevini yerine getirdim. Görev alanımda istihbaratın da içinde bulunduğu muhabirlerin yönetimi, haberlerin düzeltilmesi ve yayına sunumu vardı. Manşet haberler için spot hazırladım. Hem basılı gazete hem de dijital yayıncılık taraflarında muhabirlikten editörlüğe ve yöneticiliğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptım. Son olarak da millgazete.com.tr’de (İnternet haber sitesi) Yazı İşler Müdürü olarak tüm yayını ve editörler yönettim, Yönetici editör olarak son dakika ve gündem haberleri yaptım… Özel haber, SEO Haber, dosya haberler hazırladım. 2023-2024 yılları arasında şirket bünyesinde bulunan yenidevir.com.tr internet sitesinde Yönetici Editör olarak görev yaptım... milligazete.com. yenidevir.com. timetürk.com internet sitelerinde: Yönetici editör, gündem editörlüğü, seo haber, özel haber- dosya gibi birçok konuda tecrübem var... 2025 yılından bu yana Timetürk.com.tr Haber Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Özel haber, siyaset, gündem, ekonomi, dış haber, spor, seo ve keşfet üzerine haberler üretmekteyim...

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın