Dolar

32,3850

Euro

34,7328

Altın

2.400,69

Bist

10.166,86

'Terörle mücadele FETÖ'nün güç gösterisine dönüşmüştü'

Askeri casusluk kumpasıyla ilgili açılan davada ifade veren gizli tanık ‘Abdullah’, ifadesinde “Yapılan operasyonlar TSK’nın değil de paralel örgütün bir güç gösterisine dönüştü“ dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 13:49:49

'Terörle mücadele FETÖ'nün güç gösterisine dönüşmüştü'

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre terörle mücadelede aşırıya kaçınıldığını aktaran gizli tanık Abdullah, bu dönemde örgüt üyelerinin ‘PKK cemaatin kim olduğunu öğrenecek' şeklinde bir davranış ile hareket ettiğini söyledi. Yapılan operasyonların TSK'nın değil de örgütün bir güç gösterisine dönüştüğünü kaydeden gizli tanık Abdullah, operasyonlarda uçuş emniyet tedbirlerinin de ihlal edildiğini anlattı.

‘Abdullah', ifadesinde şunları anlattı:

Tuğgeneral Ekrem Çağlar, uçuş emniyet tedbirlerinin fazla ihlal edildiğini bildiği halde önlem almıyordu. 2012 yılında çok sayıda şehit verilen helikopter kazaları, idari hatalardan kaynaklanıyordu. Hataların nedeni cemaat ilişkileriydi. Bakıldığında Kara Kuvvetleri Havacılık Komutanı Hamza Koçyiğit, 1. Kara Havacılık Alay komutanı Ekrem Çağlar, 2. Kara Havacılık Alay komutanı Vedat Seven, Siirt Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken'in tamamı FETÖ'cüydü. ‘PKK cemaatin kim olduğunu öğrenecek' sözünü de bizzat cemaat abilerinden dinledim. FETÖ abilerinin bu komutanlara PKK ile mücadelede bütün uçuş emniyet tedbirlerini göz ardı edin demesiyle, operasyonlar TSK'nın değil de Fetullah Gülen cemaatinin PKK terör örgütüne güç gösterisi haline dönüştü. Bununla ilgili abilerin bu komutanları talimatlandırdığı söylenebilebilir."

Haber Ara