Dolar

32,2680

Euro

34,7364

Altın

2.407,68

Bist

10.267,09

'Suriye saldırısını Musul'daki ölümleri gölgelemek için yapmadık'

ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay John Dorian, Suriye'de Şayrat Askeri Üssü'ne yapılan saldırının “Musul’daki sivil ölümlerini perdelemek için yapıldığı” iddiasını yalanladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 14:51:08

'Suriye saldırısını Musul'daki ölümleri gölgelemek için yapmadık'

Rûdaw TV canlı yayınına bağlanan Dorian, Şayrat'ta yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Saldırı ABD Hava Kuvvetleri tarafından düzenlendi. Bunun Musul'la bir ilgisi yok. Esad rejimine bir yanıttı” dedi.

John Dorian, söz konusu saldırının kimyasal silah kullanan Suriye rejimine bir yanıt olduğunu vurguladı.

17 Mart'ta Musul'da koalisyon güçleri tarafından düzenlenen ve 200'den fazla sivilin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin koalisyon sözcüsü, olay araştırmak üzere ABD Hava Kuvvetleri'nden üst düzey bir komutanın görevlendirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Dorian, koalisyon güçlerinin bu tür vakaların tekrarlanmaması için Iraklı güçlerle koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek şunları ekledi:

“Musul operasyonunda siviller hayatını kaybedince çok zor durumda kalıyoruz. Bu düşmanın yaşanmasını istediği ve çirkin tekniklerle arttırmaya çalıştığı bir olay. Örgüt mensupları kadın ve çocukların arkasına saklanıyor. Bu korkakça bir iş.”

'MUSUL ENKAZINDA EN AZ 200 CENAZE' (TIKLAYINIZ)

ABD'DEN MUSUL AÇIKLAMASI: BİZ VURDUK (TIKLAYINIZ)

ABD'Lİ KOMUTAN: ÖLDÜRDÜĞÜMÜZ SİVİLLERE OLAN İLGİ HAYRET VERİCİ (TIKLAYINIZ)

Haber Ara