Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sultanahmet saldırısını planlayan IŞİD'li yakalandı

2 yıl önce İstanbul Sultanahmat Camisi'nde düzenlenen saldırının planlayıcısı olan IŞİD'li terörist, yapılan operasyon sonunda yakalandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-06 09:21:29

Sultanahmet saldırısını planlayan IŞİD'li yakalandı

İki yıl önce Sultanahmat'te yaşanan canlı bomba saldırısında 10 yabancı uyruklu turistin hayatını kaybetmişti. Saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen IŞİD'li terörist 2 yıl sonra yakayı ele verdi. 

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, yürütülen soruşturmada, canlı bomba saldırısını yapan hücrenin IŞİD'in Arap ‘emni' hücresi olduğu tespit edildi. Fadli'nin Şanlıurfa'dan Türkiye'ye girişini sağlayan kişinin ‘hayalet' olarak bilinen Suriye uyruklu A.H.H. olduğu belirlendi. Şanlıurfa'da bir işyeri de bulunan A.H.H.'nin Sultanahmet patlamasının ardından kaçarak Suriye'ye gittiği tespit edildi. A.H.H.'nin Nabil Fadli'nin kullandığı canlı bomba yeleğini de Türkiye'ye sokarak karayoluyla İstanbul'a gönderen kişi olduğu belirlendi.

İstanbul polisi, terörist A.H.H.'nin Gaziantep'e geldiğini tespit etti. A.H.H. Gaziantep'te gözaltına alındı. Üzerinde yapılan aramalarda herhangi bir kimlik belgesine ulaşılamadı. A.H.H.'nin Nabil Fadli ve olayda kullanılan canlı bomba yeleğini Şanlıurfa'dan yurda sokarak İstanbul'a gönderdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Haber Ara