Dolar

32,3790

Euro

34,7103

Altın

2.399,03

Bist

10.208,65

Sınırda 106 noktaya yerleştirilecek: GÖZ-SW

PKK’nın geçtiğimiz hafta Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi sınır hattında mevsim şartlarından faydalanarak gerçekleştirdiği saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti. Güvenlik birimleri, Irak ve Suriye sınır hattndaki 106 noktada Aselsan’ın TSK için üreteceği GÖZ-SW’nın teknik fizibilite çalışmalarına hız verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 10:45:20

Sınırda 106 noktaya yerleştirilecek: GÖZ-SW

Hakkâri-Şemdinli, Hatay Reyhanlı arasındaki sınır hattında bin 200 km'lik alanda, sınır boyunca daha önce yapılan fizibilite çalışmalarında, en çok güvenlik sorunu yaşanan 106 nokta tespit edildi.

106 NOKTAYA GÖZ-SW YERLEŞTİRİLECEK

Türkiye Gazetesi'nden Ünsal Ergel'in haberine göre belirlenen ve raporlandırılan noktalara ilişkin yapılan çalışmalar için Aselsan'ın ürettiği GÖZ-SW cihazının yerleştirilmesine karar verildi.

TESLİMAT NE ZAMAN?

2018'in haziran ayına kadar 3 aşamalı bir plan dahilinde hazırlanacak olan GÖZ-SW'lerin teslimatı yılbaşında başlayacak. Habere göre 2018'in ilk 10 ayı içinde Irak sınır hattı ağırlıklı olmak üzere 2 aşamalı teknik bir çalışmanın daha hazırlığı yapılıyor ve Ocak-Şubat ayları içinde yapılan çalışmaya ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşılacak.

SİSTE GÖRÜŞ SAĞLAYACAK

Bu yıl tamamlanan ancak envantere girmeyen GÖZ-SW ile sis, pus gibi kötü hava şartları ile toz, duman, yangın ve kamuflaj gibi zorlu muharebe sahası şartlarında görüş imkanı sağlanıyor. GÖZ-SW tehditlerin uzak mesafelerden tespiti, tanımlanması ve teşhis edilebilmesi amacı ile geliştirilmiş, günümüzün en modern teknolojisine sahip SWIR, 0,9-1,7 mm aralığında çalışan 3'üncü nesil bir termal görüntüleme sistemi olarak biliniyor.

İHA ve SİHA'LAR DA KULLANACAK

Her türlü hava şartında net görüntü alınan GÖZ-SW'yi İnsansız Hava Araçları İHA ve SİHA'lar da kullanacak.

IDEF'TE TANITILMIŞTI

Aselsan, termal kamera grubunun yeni üyesi GÖZ-SW bu yıl IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda tanıtmıştı.

 

Haber Ara