Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan 9 yaşındaki Sedanur Güzel kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti.
ADLİ TIP RAPORU DOSYAYA GİRDİ
Kars Kağızman'a bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan Sedanur Güzel'in (9) ölü olarak bulunmasına dair soruşturmada Adli Tıp raporu dosyaya girdi.
SEDANUR GÜZEL'İN KATİLİ BELLİ OLDU
Sedanur'un tırnak arasından alınan doku ile tutuklu zanlılardan Ertan Bozkurt'un DNA örneklerinin eşleştiği belirlendi. Ayrıca Sedanur'un bileklerinde ip izine de rastlandı.
Soruşturma dosyasında önemli bir itirafın olduğu da ortaya çıktı. Tutuklu üç zanlıdan biri olan A.K, ifadesinde Sedanur'u diğer iki zanlı ile birlikte öldürdüklerini anlattı.
MEĞER İTİRAF ETMİŞ
Soruşturma dosyasında önemli bir itirafın olduğu da ortaya çıktı. Tutuklu üç zanlıdan biri olan A.K, ifadesinde Sedanur'u diğer iki zanlı ile birlikte öldürdüklerini anlattı. Zanlının ifadesine göre Ertan Bozkurt ile Sedanur'u dere yatağına götürürken diğer zanlı H.U ile karşılaştılar. H.U'ya da kendileriyle birlikte gelmelerini teklif ettiler. H.U. da onlarla birlikte gitti. Çocuğun bileklerini iple bağladılar ve sonra da boğarak öldürdüler. Tutuklu diğer iki zanlı ise suçlamaları kabul etmedi.
İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri çocuğun bulunması için çalışması başlatmış ve aramalar sonucu Sedanur'un cesedi köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuştu..
Yorum Yap