Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sadakataşı Türkmen Dağı'nda

Suriye savaşının ilk başladığı günlerden itibaren yardım çalışmaları süren Sadakataşı Derneği, Türkmen Dağı-Bayırbucak bölgesine yardımlarını sürdürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-22 18:51:15

Sadakataşı Türkmen Dağı'nda

Suriye savaşının ilk başladığı günlerden itibaren yardım çalışmalarına başlayan Sadakataşı Derneği Suriye'nin içlerine, Türkiye ve Lübnan'a sığınan mültecilere ve bunun yanında Türkmen Dağı-Bayırbucak bölgesine de yardımlarını aralıksız sürdürüyor. 

Bir ay önce rejim güçlerinin Türkmen Dağı'na yönelik başlattığı şiddetli saldırıların ardından bölgedeki çalışmalarını hızlandıran Sadakataşı Derneği bölgeye ulaştırdığı yardımları acil yardım ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

20 Kasım'da başlatılan operasyonlarla birlikte muhaliflerin kontrolü altında bulunan yaklaşık 50 köyden 40 bin civarında Suriyeli Türkmen kardeşimiz köylerini terk ederek bölgedeki daha güvenli noktalara yerleşmiş durumdalar.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kantarcı ve Abdullah Sevinç ile birlikte  yüksek ve sıra sıra dağların çevirdiği bölgede dağların yamacında, vadilerde, ormanlık araziler içinde, sarp yokuş ve tepelerde, yol üzerinde ve dere kenarlarında kurulmuş olan çadır ve barınaklarda yaşayan mültecileri ziyaret edip  son olarak bölgeye ulaştırılan konserve, battaniye, un, su ve bakliyat dağıtımına iştirak ettiler.

Bölgede yoğun bombardımanın devam ettiğini belirten dernek yetkilileri, havaların soğuduğunu ve yağışların da arttığını kışın soğuk ve çetin geçmesini beklediklerini ifade ettiler.

Derdimiz Büyük adıyla başlatılan kış kampanyasını hatırlatan yetkililer Türkmen Dağı'na yapılan yardımların aralıksız devam edeceğini vurgulayıp başta Denizli Genç Müsiad olmak üzere kampanyaya destek veren tüm bağışçılara teşekkürlerini ilettiler.

Sadakataşı Derneği'nin Kış Yardımları kapsamında başlatılan “Derdimiz Büyük” Kampanyasına bagis.sadakatasi.org.tr adresinden bağış yaparak, 0216 614 04 61 numaralı telefondan irtibata geçerek veya DERTLİ yazıp 2989'a sms göndererek destekte bulunabilirsiniz.

Haber Ara