Dolar

32,5038

Euro

34,9111

Altın

2.440,26

Bist

10.082,77

PKK'nın üst düzey sorumlusu ve kuryesi yakalandı

Şanlıurfa'da PKK'nın kuryeliğini yapan bir üniversite öğrencisi ve Muş'ta PKK'nın üst düzey sorumlusu gözaltına alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-07 09:44:30

PKK'nın üst düzey sorumlusu ve kuryesi yakalandı

AA'nın haberine göre; Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, PKK'nın üst düzey sorumlusu ve kuryesi, operasyonla yakalandı.

Örgütün üst düzey sorumlusu M.E.'nin Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki PKK'lılarca bir pusula göndereceği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine bölgede operasyon başlatıldı. Şanlıurfa-Mardin karayolunda bir yolcu otobüsü durduruldu. M.E.'nin kuryeliğini yapan üniversite öğrencisi H.Ş., pusulayı saklamak için ağzına attığı sırada yakalandı.

CANLI BOMBA SALDIRISI YAPABİLECEK KAPASİTEDE

Adresi tespit edilen M.E. de gözaltına alındı. "Bahoz" kod adlı PKK'lının, Yakalanmamak için cep telefonu kullanmadığı, bu yüzden kuryeler aracılığıyla örgüt yöneticileriyle iletişim kurduğu belirlendi. Ayrıca PKK'ya eleman temin ettiği iddia edilen M.E.'nin, canlı bomba saldırısı yapabilecek örgütsel kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

VALİLİK: 'CEMAAT' EVİNDE KALIYORLARDI

Valilik açıklamasında, PKK kuryesi H.Ş.'nin de, daha önce paralel devlet yapılanmasına ait evlerde kaldığı ifade edildi. Zanlıyla aynı evi paylaşan 8 kişi daha gözaltına alındı. 

MUŞ'TA PKK'NIN ÜST DÜZEY SORUMLUSU YAKALANDI

Muş'un Varto ilçesinde de operasyon vardı. Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, PKK'lıların toplantı yaptığı öğrenildi. Operasyon yapan jandarma ekipleri, PKK'lılara "teslim olun" çağrısı yaptı. Grup ateşle karşılık verince çatışma çıktı. PKK'lılardan 4'ü öldürüldü, 4'ü de yakalandı.

İSMİ ARANANLAR LİSTESİNDE

Operasyonun ardından bölgede iki sığınak tespit edildi. Sığınaklarda, 7 roketatar, 2 antitank silahı, kalaşnikof ve 7 el bombası bulundu. Yakalanan PKK'lılardan biri, örgütün Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme. Hayme, geçen yıl Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğu saldırının planlayıcılarındandı. Aynı zamanda, İçişleri Bakanlığı'nın aranan PKK'lılar listesinde "Yeşil" kategorisinde yer alıyor.

Bu kategorideki isimlerin ele geçirilmesini sağlayanlara, 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.

İŞTE PKK'NIN BİTTİĞİNİ KANITLAYAN O PUSULA

bahoz

 

Haber Ara