Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

O PKK'lı Aktütün saldırısının faili çıktı

İstanbul'da 13 Aralık'ta kanlı saldırıyı önleyen polis bir kişiyi gözaltına almıştı. Olayda yakalanan teröristin 17 askerin şehit düştüğü Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda yer aldığı ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-29 09:42:26

O PKK'lı Aktütün saldırısının faili çıktı

İstanbul'da MİT ve Emniyet birimleri 13 Aralık'ta yaptıklari ortak operasyonda bomba yüklü minibüslerle İİT toplantısının yapıldığı kongre vadisine yapilacak bombalı saldırıyı önlemişti. MİT'in verdiği istihbaratla saldırıda kullanılacak minibüslerden birisini İstihbarattan 8 saat sonra Bahçelievler bulup pusuya yatan TEM ekipleri saldırıyı düzenleyecek olan Hamza D. isimli PKK'lıyı da araç başına geldiği sırada yakalayıp gözaltına almıştı.

20 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre PKK'nin dağ kadrosundan saldırı yapmak için İstanbula gönderildiği belirlenen PKK'lının verdiği bilgiler ışığında saldırıda kullanılacak olan ikinci bir araç da Yenibosna'da bir sokak üzerinde park halinde bulunmuştu. Verdiği bilgilerle saldırının eş zamanlı çifte saldırı olacağını ifadesinde anlatan ve kendisine yardim eden isimleri tek tek söyleyen Hamza D.'nin ifadesinden yola çıkan polis, 20 şüpheliyi daha gözaltına almıştı.

9 YIL ÖNCEKİ AKTÜTÜN SALDIRISINDA YER ALDI

Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i bugün tutuklanırken tutuklananlar arasında bulunanPKK'lı Hamza D.'nin 9 yıl önce, Aktütün karakoluna gerçekleştirilen saldırıda yer aldığı ortaya çıktı. MİT ve emniyet kaynaklarınca tespit edilen vesayetinin arananlar listesinde bulunan Hamza D.nin katıldığı hain saldırıda Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Aktütün Karakolu'na 6 Ekim 2008 günü düzenlenen hain saldırıda 17 asker şehit düşmüştü.

Saldırıda 20 asker de yaralanmıştı. PKK'nın 600 kişiyle gerçekleştirdiği saldırıda, 20 PKK'lı öldürülmüştü. Hamza D.'nin de o saldırıda yer aldığı kimliğini ortaya çıkarmamak için de başkası adına düzenlenmiş sahte belge kullandığı öğrenildi.

Haber Ara