Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Nusret Cephesi Mistura'nın çağrısını reddetti'

Al Jazeera kendisine demeç veren bir kaynağın De Mistura'nın Halep çağrısına cevap verdiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 15:33:50

'Nusret Cephesi Mistura'nın çağrısını reddetti'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Şam'ın Fethi Cephesi'nden (Eski adıyla Nusret Cephesi) bir ismin kendilerine demeç verdiğini yazan Al Jazeera, bu açıklamanın Mistura'ya cevap olduğunu belirtti.

Habere göre ismi verilmeyen örgüt mensubu "BM yetkilisinin sorumluluğu sivilleri bombalayan Esed rejimine ve Rusya'da araması gerekirken topu 'kurbanın sahasına attığını" söyledi.

MİSTURA NE DEDİ?

Halep'teki sivillerin durumundan dolayı Nusret Cephesi'ni de sorumlu tutan BM Temsilcisi Staffan de Mistura, "Halep'teki 900 eski Nusra savaşçısına sesleniyorum. Halep'teki 275 bin kişinin gözüne bakıp sizin orada kalacağınızı ve onları rehin tutacağınızı söyleyebilecek misiniz? Bu insanlara söyleyin, silahınızı bir kenara bırakıp Halep'ten her hangi bir yere çıkmaya hazır mısınız? Bizzat kendim gelip size eşlik edeceğim" diye konuşmuştu

MUHALİFLER: MİSTURA GÖREVDEN ALINSIN

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Geçici Hükümet, De Mistura'nın "Nusret Cephesi üyelerinin Halep'ten çıkması" çağrısına tepki göstererek BM Özel temsilcisinin görevden alınmasını istedi. Muhalifler, De Mistura'nın talebinin Esed'in ve arkasındaki Rusya'nın elini güçlendirdiğini iddia ederek, açıklamanın halkın kenti boşaltmaısna yönelik yapıldığını iddia ediyor.

Haber Ara