Dolar

32,2765

Euro

34,8292

Altın

2.412,77

Bist

10.268,92

MHP'den 'yeni parti' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın yeni parti ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yalçın 'Dava partilerinden ayrılanların davaya bağlılıkları ve güvenilirlikleri daima sorgulanmakta, çoğunlukla ihanet ölçüsünde değerlendirilmektedir.' ifadesini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-15 14:05:21

MHP'den 'yeni parti' açıklaması

MHP'den ihraç edilen muhaliflerin yeni parti hazırlıkları sürerken, geçtiğimiz gün Meral Akşener'in kuracağı ve adının 'Merkez Demokrat Parti' olacağı açıklanan partinin logosunun belli olduğu açıklandı. Akşener'in 'kınalı eli'nin logo olacağı partiye ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın açıklamalarda bulundu.

"ÜLKÜCÜ KELİMESİNİ AĞIZLARINA BİLE ALMAMALIDIRLAR"

Yeni oluşum peşindeki siyasi yancıların hemen hepsinin sınanmış kişiler olduğuna işaret eden Yalçın, milletin bunlara "çentik" attığını ve bir daha itibar etmediğini kaydetti.

"Dava partilerinden ayrılanların davaya bağlılıkları ve güvenilirlikleri daima sorgulanmakta, çoğunlukla ihanet ölçüsünde değerlendirilmektedir." ifadesini kullanan MHP'li Yalçın, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Bahsettiğimiz siyasi yancılar, atıklar ve merdutlara son nasihatimiz de şudur: Bundan böyle bırakınız ülkücülük iddiasında bulunmayı, ülkücü kelimesini ağızlarına bile almamalıdırlar. Artık Deniz Gezmişlere, Hüseyin İnanlara Mahir Çayanlara, FETÖ elebaşına, bölücübaşı Öcalan'a, cennetmekan Fırat Çakıroğlu'nun katiline methiyeler ve mersiyeler dizmeli, onların masumiyetini savunarak bütün geçmişlerini fütur getirmeden inkar etmelidirler.

Çünkü onlarla aynı kulvarda koşmaktadırlar. Onlarla aynı kazanda kaynamaktadırlar. Onlarla aynı masada oturmakta, aynı amaç ve hedefte buluşmaktadırlar. Yeni oluşumcularda, DYP ve ANAP gibi partilerde vaktiyle boy gösterenlerin, yarım kalan planlarını, özlem ve hayallerini hayata geçirme çabası da gözlemlenmektedir. Bazı kimselerin bu vesileyle aslına rücu ettiği görülmektedir. DYP ve ANAP gibi partilerde Türk milliyetçiliği ne kadar mesafe aldıysa bunlar da o kadar yol alacaktır.

Siyasette Türk milliyetçiliğinin yegane temsilcisi MHP'dir. MHP'nin varlık sebebi sadece politikada Türk milliyetçiliğini temsilden ibaret değildir. Aynı zamanda bu fikriyatı yeniden devlet felsefesi haline getirmektir. MHP'nin bu konuda ki muvaffakiyeti her türlü takdirin üstündedir. MHP, kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine emin adımlarla iktidar yürüyüşüne devam etmektedir. MHP kervanı, 2018'de gerçekleştireceği olağan kurultay ile yeni bir ivmeyle 2019 seçimlerine doğru yol alacaktır. Milliyetçi-ülkücü hareketi bölmeye, MHP'yi etkisizleştirmeye hiçbir ayrılıkçı tertibin gücü yetmeyecektir. Milli birliğin çimentosu olan MHP'nin küçüldüğünü sanan veya bu görüşü yaymaya çabalayanlarsa hüsrana uğrayacaklardır."

Haber Ara